Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του Νότη Σφακιανάκη

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας;

2 Δεκεμβρίου 2020 13:43
Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του Νότη Σφακιανάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τη δίκη του Νότη Σφακιανάκη ο οποίος την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου αφέθηκε ελεύθερος όπου και κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα η δίκη που θα γινόταν σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από το Αυτόφωρο αναβλήθηκε επ' αόριστον, έπειτα από συνεννόηση του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια με την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια, η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον τραγουδιστή, για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών προς ίδια χρήση, δεν εισήχθη προς εκδίκαση σήμερα καθώς δεν είναι από αυτές για τις οποίες επιτρέπεται η διεξαγωγή τους στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου αναφέρει ότι "πριν από λίγη ώρα και κατόπιν συνεννοήσεως, την οποίαν είχε ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας με την αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας Αθηνών που προσδιορίζει τις δίκες στην αυτόφωρη διαδικασία, η δικογραφία με κατηγορούμενο τον κύριο Νότη Σφακιανάκη δεν θα εισαχθεί σήμερα προς εκδίκαση και η εκδίκασή της αναβάλλεται αορίστως, αφού ο κύριος Νότης Σφακιανάκης έχει αφεθεί ελεύθερος και λόγω covid, η φύσις της υποθέσεως δεν είναι από αυτές, των οποίων επιτρέπεται η εκδίκασις με κυβερνητική απόφαση, γιατί κατά την κρίση του γραφείου μας και με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Εισαγγελίας, δεν επιτρέπεται η εκδίκαση".

Νότης Σφακιανάκης: Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο τραγουδιστής (Video)

Μετά από σχεδόν 10 ώρες από τη σύλληψή του στο Ελληνικό, και αφού πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο, ο Νότης Σφακιανάκης έφτασε με χειροπέδες στα χέρια στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο τραγουδιστής, θυμίζουμε, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (29/11) στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Ιασωνίδου, στο Ελληνικό. Στην κατοχή του, μετά τον έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, βρέθηκαν ένα 9αρι πιστόλι Beretta και 1,5 γραμμάριο κοκαΐνης.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου σχετικά με την υπόθεση.

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση του Νότη Σφακιανάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη.

Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share