Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πυροβολισμοί το βράδυ της Τρίτης στην Ομόνοια

Τι συνέβη;

2 Δεκεμβρίου 2020 13:32
Πυροβολισμοί το βράδυ της Τρίτης στην Ομόνοια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ στην περιοχή της Ομόνοιας από αστυνομικό όταν μπροστά στα μάτια του ένας αλλοδαπός μαχαίρωσε στην μέση του δρόμου έναν άλλο αλλοδαπό.

Όλα έγιναν όταν μια περιπολία της υποδιεύθυνσης περιπολιών με δύο αστυνομικούς σταμάτησαν για έλεγχο δύο ύποπτους υπήκοους Αλβανίας.

Ενώ ο έλεγχος ήταν σε εξέλιξη ένας Αιγύπτιος εμφανίστηκε με ένα μαχαίρι και άρχισε να χτυπά τον έναν από τους δύο Αλβανούς.Ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί ή φθορές ενώ ο Αιγύπτιος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα ασφαλείας Ομονοίας.

Η έρευνα συνεχίζεται για τα αίτια της επίθεσης. Ωστόσο διαβάστε τα τελευταία λόγια της άτυχης γυναίκας που έχασε τη ζωή της από το όπλο του αστυνομικού συζύγου της.

Αστυνομικοί ζητούσαν από 70χρονη έξω από νεκροταφείο να δουν το μνήμα της κόρης της για να μην της δώσουν 600 ευρώ πρόστιμο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αναλγησίας των αστυνομικών που έρχονται στο φως μετά από καταγγελίες πολιτών.

Περιστατικά που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο από τις αστυνομικές αρχές για συλλογή προστίμων, προκαλούν αντιδράσεις και θλίψη.

Η Τασούλα Κωνσταντινίδου, φίλη μιας χαροκαμένης μάνας που πήγε να θυμιατίσει το μνήμα της κόρης της, η οποία έχασε έφυγε από τη ζωή στα 40 χρόνια της, έπεσε σε έλεγχο της αστυνομίας ακριβώς έξω από το νεκροταφείο το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η φίλη της κας Ελένης στον Focus Fm 103,6, η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία δεν φορούσε μάσκα και δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης είπε στους αστυνομικούς ότι θα επισκεπτόταν το μνήμα της κόρης της και θα επέστρεφε στο σπίτι. Σύμφωνα με με την καταγγελία, ο ο αστυνομικός φέρεται να απαίτησε από τη μητέρα να του δείξει το μνήμα για να μην της βεβαιώσει πρόστιμο 600 ευρώ.

Ακούστε όσα δήλωσε:

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μιλγουόκι

Συναγερμός επικράτησε στις ΗΠΑ, καθώς υπήρξαν πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μιλγουόκι, με αποτέλεσμα οκτώ τραυματίες, με το δράστη παράλληλα να μένει ασύλληπτος.

Η αστυνομία κλήθηκε για ένα συμβάν με πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Mayfair στην πόλη Γουαγουατόσα, ένα προάστιο του Μιλγουόκι, τη μεγαλύτερη πόλη σε αυτή την Πολιτεία στις βόρειες ΗΠΑ.

«Όταν έφτασε βοήθεια, ο ένοπλος δεν βρισκόταν πλέον στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία της πόλης σε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, με ένα αντίστοιχο τραγικό περιστατικό να λαμβάνει τόπο στη Ρωσία.

«Επτά ενήλικες και ένας έφηβος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», ανέφεραν οι αρχές, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών τους.

Ο δήμαρχος της Γουαγουατόσα, Ντένις Μακ Μπράϊμπ δήλωσε στο ABC News πως καμία από τις ζωές των τραυματισμένων δεν διατρέχει κίνδυνο.

Τουλάχιστον 40 περιπολικά της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel, καθώς και ασθενοφόρα, που μετέφεραν τραυματίες.

Ο ένοπλος, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, είναι «λευκός στα 20 ή 30 του», πρόσθεσε η αστυνομία.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε εκείνους που τραυματίστηκαν στους πυροβολισμούς σήμερα στο εμπορικό κέντρο Mayfair», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς με ανάρτηση στο Twitter.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share