Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Πως είναι η κατάσταση του;

2 Δεκεμβρίου 2020 11:38
Κορωνοϊός: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τον Γιάννη Πλακιωτάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν βρίσκεται σε καλά επίπεδα με αποτέλεσμα να μην σταθεροποιούνται τα κρούσματα και να δυσκολεύει καθημερινώς η κατάσταση. Επίσης αρκετά κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι θεράποντες γιατροί θεωρούν ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για την Κρητικό πολιτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η οξυγόνωση βρίσκεται σε καλό επίπεδο όμως δεν πέφτει ο πυρετός, Μπορεί να κατέβηκε κάτω από τους 38 βαθμούς αλλά παραμένει ψηλά γύρω στους 37,8. Θα πρέπει να πέσει και άλλο προκειμένου να του χορηγηθεί η νέα αγωγή.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δεν είναι διασωληνωμένος και η απόφαση των γιατρών να εισαχθεί στη ΜΕΘ ελήφθη προκειμένου να βελτιωθεί η οξυγόνωσή του.

Ο υπουργός διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Δευτέρα όταν παρουσίασε πυρετό και έκανε το τεστ. Παρέμεινε στην οικία του έως το περασμένο Σάββατο όταν και έκανε εισαγωγή στον "Ευαγγελισμό" σε μονάδα αυξημένης φροντίδας λόγω του πυρετού που παρέμενε υψηλός.

Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να να προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει όλο αυτό που συμβαίνει, ενώ πριν λίγη ώρα ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για παράταση του lockdown.

Συγκεκριμένα εκτός λειτουργίας τέθηκε η δεύτερη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά από δύο θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στο προσωπικό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr θετικός στην COVID-19 βρέθηκε ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Η Μονάδα, η οποία διαθέτει αρνητική πίεση, εκκενώθηκε. Οι οκτώ ασθενείς που νοσηλευόταν μεταφέρθηκαν στις υπόλοιπες Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα έξι γιατροί, 15 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και έξι καθαρίστριες τέθηκαν σε καραντίνα για τις επόμενες ημέρες.

Σε όλο το προσωπικό της ΜΕΛ έγιναν rapid test τα οποία ήταν αρνητικά όμως θα επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες καθώς θεωρείται ότι ο χρόνος επώασης του ιού δεν ήταν αρκετός. Το θέμα που εγείρει ερωτήματα και αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου αφορά στην πηγή μετάδοσης του ιού στο προσωπικό της Μονάδας, όπου όλα λειτουργούν με κανόνες ύψιστης προστασίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share