Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer - Που αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί

Ποια είναι η πρώτη χώρα που θα το λάβει;

2 Δεκεμβρίου 2020 10:05
Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer - Που αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο είναι τραγική με αποτέλεσμα οι εταιρείες να κάνουν ότι μπορούν για να μπορέσουν να τελειοποιήσουν το εμβόλιο ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Επίσης δείτε τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο τις Moderna και τι γίνεται με την κατάσταση του.

Συγκεκριμένα η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο που ανακάλυψαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού. Ενώ από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη χώρα που σήμερα βγήκε από το lockdown. Ειδικότερα το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech πήρε σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου έγκριση από την Βρετανία.

“Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για χρήση”, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας. “Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα”, πρόσθεσε.

“Η βοήθεια έρχεται. Η MHRA ενέκρινε και επίσημα το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech για τον κορωνοϊό. Το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) είναι έτοιμο να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς την επόμενη εβδομάδα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα έχει ένα κλινικά εγκεκριμένο εμβόλιο για χρήση” έγραψε στο twitter ο Ματ Χάνκοκ, υπουργός Υγείας της Βρετανίας.

Οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου θα γίνουν από τις 7 έως 9 Δεκεμβρίου. Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας είπε ότι ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού ξεκινάει τη Δευτέρα.

Η έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech έρχεται την ημέρα που η Αγγλία βγαίνει από το lockdown, το δεύτερο που επιβλήθηκε στη χώρα. Βέβαια, τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν σταματούν. Μέχρι τον Φεβρουάριο τίθεται σε ισχύ ένα σύστημα προειδοποίησης τριών επιπέδων, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται τοπικοί περιορισμοί ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης με την επιδημία. Σε κάθε περίπτωση πάντα, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχέδιο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share