Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεξουαλικό πάρτι στις Βρυξέλλες: Η αστυνομία διαψεύδει τον Ούγγρο ευρωβουλευτή

«Βρήκαμε ναρκωτικά στο σακίδιό του, πήγε να το σκάσει από την υδρορροή»

1 Δεκεμβρίου 2020 19:27
Σεξουαλικό πάρτι στις Βρυξέλλες: Η αστυνομία διαψεύδει τον Ούγγρο ευρωβουλευτή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότερες πληροφορίες για το σεξουαλικό πάρτι στις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετείχε και Ούγγρος ευρωβουλευτής, δίνουν οι αρχές του Βελγίου.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο Ούγγρος Ευρωβουλευτής, Ζάγιερ Γιόζεφ προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου, κατεβαίνοντας από την υδρορροή του κτιρίου, ενώ στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του, οι αστυνομικοί βρήκαν ναρκωτικά χάπια.

Η έφοδος της αστυνομίας στο σεξουαλικό πάρτι στις Βρυξέλλες

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, γύρω στις 09.30 το βράδυ, οι αστυνομικές αρχές εκλήθησαν από γείτονες που παραπονούνταν για πιθανή παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό σε διαμέρισμα, της οδού Στινστράατ, στις Βρυξέλλες.

Όπως έγινε γνωστό από σχετικά δημοσιεύματα 20 (κάποιοι αναφέρουν και 25 άτομα στην πλειονότητά τους άνδρες) «προσκεκλημένοι» στο σεξουαλικό πάρτι παραβίασαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόσεφ.

Στο σημείο λοιπόν, οι αστυνομικοί εντόπισαν 20 ανθρώπους, των οποίων τα στοιχεία διασταυρώθηκαν. Δύο από τους παρευρισκόμενους οι Ντ. Ο. (γεννηθείς το 1977) και Π. Μπ. (γεννηθείς το 1987) επικαλέστηκε την διπλωματική του ασυλία κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς.

Ο ευρωβουλευτής προσπάθησε να διαφύγει κατεβαίνοντας την υδρορροή

Περαστικός ανέφερε στην αστυνομία πως είδε έναν άνδρα να προσπαθεί να το σκάσει κατεβαίνοντας την υδρορροή του κτιρίου. Το ίδιο άτομο υποστηρίζει πως κατάφερε να αναγνωρίσει τον άνδρα που επιχείρησε να διαφύγει.

Αν και η αναφορά των αρχών δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για τον Ούγγρο ευρωβουλευτή, τα στοιχεία που παρατίθενται ταιριάζουν με τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος, αφότου αποκαλύφτηκε η ταυτότητά του.

Ο Ζάγιερ δεν είχε ταυτότητα μαζί του

Ο άνδρας δεν είχε μαζί του ταυτότητα προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του, σημειώνουν οι βελγικές αρχές. Σε δήλωσή του, ο 58χρονος Ζάγιερ Γιόζεφ, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος του Ορμπαν (Fidesz), το οποίο απεπέμφθη από τους κόλπους του ΕΛΚ τον περασμένο Μάρτιο, παραδέχεται ότι αυτός ήταν ο ευρωβουλευτής που μετείχε στο πάρτι των οργίων την Παρασκευή.

Η αστυνομία τον συνόδευσε σπίτι του, όπου επέδειξε το διπλωματικό του διαβατήριο προκειμένου να επαληθευτεί η ταυτότητά του. Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για έναν άνδρα με αρχικά S.J. (Szájer József) γεννημένο το 1961.

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνει στη δήλωσή του ο Ζάγιερ Γιόζεφ που αναφέρει: «Οι ειδήσεις στον βελγικό Τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και -καθώς δεν είχα ταυτότητα- δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής.

Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση με μετέφερε στο σπίτι μου».

Αρνείται πως είχε ναρκωτικά στην κατοχή του

Ο Ούγγος, που φαίνεται πως είχε ματωμένα χέρια, πιθανότατα τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει του αστυνομικού ελέγχου. Σύμφωνα με τις αρχές, στο σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του, οι αστυνομικοί εντόπισαν ναρκωτικές ουσίες.

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής πάντως αρνείται πως έκανε χρήση ή ό, τι είχε στην κατοχή του ναρκωτικά χάπια «έκσταση». «Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα να κάνω ναρκοτέστ, αλλά δεν δέχθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρήκαν ένα χάπι ''έκσταση'', αλλά δεν είναι δικό μου και δεν ξέρω ποιος και πώς το τοποθέτησε εκεί» αναφέρει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share