Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στη Γερμανία - «Πέταξε ανθρώπους στον αέρα»

Τουλάχιστον δύο νεκροί

1 Δεκεμβρίου 2020 16:22
Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στη Γερμανία - «Πέταξε ανθρώπους στον αέρα»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν χτυπήθηκαν από ένα αυτοκίνητο σε πεζοδρομημένη ζώνη στην πόλη Τρίερ της δυτικής Γερμανίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Συλλάβαμε ένα άτομο και ένα όχημα κατασχέθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει. Παρακαλώ συνεχίστε να αποφεύγετε το κέντρο της πόλης», ανέφερε η αστυνομία σε νέο μήνυμά της στο Twitter.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τοπική εφημερίδα Trierischer Volksfreund επικαλέστηκε αυτόπτη μάρτυρα που είπε ότι ένα σκούρο γκρι Range Rover έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και άνθρωποι πετάγονταν στον αέρα.

Το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί και ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό.

Ο δήμαρχος της πόλης έφτασε στο σημείο και σύντομα αναμένεται να κάνει δηλώσεις.

Στο μεταξύ, ένα συγκλονιστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας:

Βιέννη: Επίθεση με μαχαίρι σε ραβίνο - «Σφάξτε όλους τους Εβραίους»

Συναγερμός σήμανε στη Βιέννη, το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησε μία 50χρονη σε Εβραίο ραβίνο.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η γυναίκα φώναζε «σφάξτε όλους τους Εβραίους» πριν επιτεθεί στον ραβίνο με μαχαίρι.

Η γυναίκα έχει ξεφύγει και οι αυστριακές αρχές την αναζητούν, καθώς το έγκλημα διερευνάται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Ο ραβίνος, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Τελειωμό δεν έχουν οι επιθέσεις στην Βιέννη καθώς πρόσφατα είχε γίνει και άλλη επίθεση, όπου μάλιστα αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δράστη από τον ίδιο μέσω ίνσταγκραμ.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη - Τρόμος στην Ευρώπη

Σοκαρισμένος παραμένει ολόκληρος ο πλανήτης από την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη που άφησε πίσω της τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες.

Χθες το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στην Αυστρία, σκορπώντας ξανά τον τρόμο στην Ευρώπη αφού το αυτόνομο χαλιφάτων των φανατικών Ισλαμιστών ανάμεσα σε Συρία και Ιράκ που θεωρείτο ότι είχε διαλυθεί, επέστρεψε.

Συγκεκριμένα, το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα στη Βιέννη με σχετική ανάρτηση στα social media. Η ανακοίνωση εκδόθηκε από το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq και αναρτήθηκε στο Telegram, ενώ παράλληλα δείτε το δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σ' αυτήν ο δράστης του μακελειού που διαπράχθηκε κοντά σε εβραϊκή συναγωγή και την κρατική Όπερα της Βιέννης χαρακτηρίζεται σαν «στρατιώτης του χαλιφάτου».

Σε ένα ξεχωριστό κείμενο, που συνοδεύτηκε από τη φωτογραφία ενός ένοπλου άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», το Amaq κάνει λόγο για «επίθεση με πυροβόλα όπλα που διέπραξε χθες (Δευτέρα 02/11) ένας μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη της Βιέννης».

Την ίδια ώρα το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών ανήρτησε και ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων στο οποίο ο ένοπλος ορκίζεται πίστη στον επίσημο αρχηγό του ISIS, Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Τέσσερις νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη

Σημειώνεται ότι η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες προτού η Αυστρία τεθεί υπό καθεστώς lockodown, στην προσπάθεια που γίνεται να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη. Παράλληλα, 22 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 6 σε κρίσιμη κατάσταση. Μέσα Ενημέρωσης της χώρας ανεβάζουν κι άλλο των αριθμό των νεκρών.

Η τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης διαπράχθηκε από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή τρομοκράτη», ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, και «συνιστά προσπάθεια αποδυνάμωσης της δημοκρατικής μας κοινωνίας, κάτι που δεν πρόκειται να αποδεχθούμε επ' ουδενί», δήλωσε χθες ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νιχάμερ.

Η αστυνομία της Αυστρίας έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε 14 συλλήψεις, οι οποίες συνδέονται με τον βασικό ύποπτο της επίθεσης στη Βιέννη. Βασικός ύποπτος είναι ένας 20χρονος Αυστριακός υπήκοος με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία. Ο δράστης, σύμφωνα με τον Αυστριακό ΥΠΕΣ, ξεγέλασε το πρόγραμμα αποριζοσπαστικοποίησης και έδωσε την εντύπωση ότι είχε ενταχθεί.

Παράλληλα, στην Ελβετία, οι αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο και έναν 24χρονο στο Βίντεμπουρ, στο πλαίσιο των ερευνών που σχετίζονται με την επίθεση στη Βιέννη. «Η πιθανή σχέση των δύο συλληφθέντων με τον φερόμενο δράστη των επιθέσεων είναι το αντικείμενο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Γνώριμος στις Αρχές ο φερόμενος ως δράστης - Δεν τον θεωρούσαν ικανό για επίθεση

Ο 20χρονος Φετζουλάι Κουτζτίμ είχε καταδικαστεί το 2019 σε 22 μήνες φυλάκιση καθώς αποπειράθηκε να ταξιδέψει στη Συρία προκειμένου να ενταχθεί στον ISIS.

Λίγους μήνες αργότερα, όμως αποφυλακίστηκε πρόωρα, επειδή θεωρήθηκε νεαρός ενήλικας και συνεπώς ενέπιπτε στα προνόμια του νόμου για τους ανηλίκους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αυστριακές Αρχές «δεν τον θεωρούσαν ικανό να σχεδιάσει επίθεση στην πόλη».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share