Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Εμβόλια: Πότε αναμένεται να πάρουν το "πράσινο" φως από την Ευρώπη

Τι θα γίνει με τα εμβόλια της Pfizer και Moderna

1 Δεκεμβρίου 2020 14:14
Κορωνοϊός - Εμβόλια: Πότε αναμένεται να πάρουν το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την κατάσταση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση οι εταιρείες κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν για να πάρουν την έγκριση από την Ευρώπη για τα εμβόλια τα οποία έχουν κατασκευάσει κατά του ιού, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη η Pfizer και η BioNTech υπέβαλαν αίτημα για να γίνει η έγκριση των εμβολίων τους.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19.

Ο EMA ανακοίνωσε επίσης πως έχει λάβει αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβολίου της Moderna Inc κατά της Covid-19 και πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους. Ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει τον κυλιόμενο έλεγχο των δεδομένων της μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον Οκτώβριο.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες οι εξελίξεις για το εμβόλιο της Moderna

Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει την τραγική του πορεία σε όλο τον κόσμο οι εταιρείες κάνουν ότι μπορούν για να τελειοποιήσουν το εμβόλιο κατά του ιού ώστε να το κυκλοφορήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται στον κόσμο. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν λίγη ώρα δήλωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα διαθέτει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Φάσης 3 στην οποία διαπιστώθηκε επιτυχία 94,1% κατά του κορωνοϊού. Το πλέον θετικό στοιχείο ήταν πως το εμβόλιο παρουσίασε τόσο υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας σε κάθε ηλικιακό γκρουπ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου της Moderna, κανείς από τους εθελοντές που εμβολιάστηκαν δεν ασθένησε σοβαρά από την Covid-19, υποστηρίζει η εταιρεία, η οποία ξεκινά διαδικασίες έγκρισης του εμβολίου της στις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές ανά τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η θετική πρωτογενής ανάλυση επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη νόσο COVID-19 με 94,1% αποτελεσματικότητα και, κυρίως, την ικανότητα πρόληψης σοβαρής νόσου COVID-19. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share