Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Έρχεται εστίαση με… check in και check out

Τι είπε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος για το άνοιγμα των σχολείων;

30 Νοεμβρίου 2020 22:13
Κορωνοϊός: Έρχεται εστίαση με… check in και check out
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ορισμένα εστιατόρια είχαν ήδη προχωρήσει σε αυτή την τακτική, ώστε αφενός να προσαρμοστούν στα υγειονομικά μέτρα και αφετέρου να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους πελάτες μπορούσαν, αλλά φαίνεται πως, ελέω κορωνοϊού, το check in και το check out θα καθιερωθούν για την εστίαση.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η 14η Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι η ημέρα εκκίνησης κάποιων δραστηριοτήτων με την εστίαση να αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο, αν και η κυβέρνηση έμοιαζε να έχει συγκεκριμένο πλάνο.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, λοιμωξιολόγος και πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πρότεινε όταν και εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, αυτό να γίνεται με συγκεκριμένο ωράριο, όπου ο πελάτης θα κλείνει ραντεβού και θα ορίζει την ώρα που θα κάθεται στο τραπέζι. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα και της μεγάλης κινητικότητας στα τραπέζια, ώστε να έχουν οι καταστηματάρχες ένα κέρδος και να ανοίξουμε με περισσότερη ασφάλεια» είπε. Αυτό συνηθίζεται στο εξωτερικό αλλά στη Ελλάδα είναι πρωτόγνωρο και θα είναι ένα στοίχημα η εφαρμογή του.

Από εκεί και πέρα πρόσθεσε: «Το R0 έχει μεγάλη σημασία αλλά από την στιγμή που πέφτει ο ρυθμός αναπαραγωγής μέχρι να εισπράξουμε λιγότερους θανάτους, νοσηλείες, διασωληνωμένους περνάει ένα χρονικό διάστημα και σήμερα που μιλάμε μπαίνουν άνθρωποι στο νοσοκομείο και αυτοί μπορεί να διασωληνωθούν, που σημαίνει ότι η αποφόρτιση του συστήματος μπορεί να πάρει και 10 ημέρες ακόμα»

Παράλληλα, δήλωσε πως τα πράγματα έχουν μια σχετική βελτίωση αλλά η σκέψη πρέπει να παραμένει ακόμα στους διασωληνωμένους και τους γιατρούς που μάχονται στα νοσοκομεία ενώ ακόμα το ΕΣΥ πιέζει. «Επομένως ναι μεν είναι μια αισιόδοξη νότα αλλά δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για οτιδήποτε χωρίς να δούμε να αποσυμπιέζεται το σύστημα σε σημαντικό βαθμό»

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως αναμένονται και κάποια άλλα στοιχεία που αφορουν την κινητικότητα που γίνεται περιξ των δημοτικών σχολείων και ότι αυτό δημιούργησε το θέμα και έκλεισαν τα σχολεία. «Αν δούμε ότι είναι ικανοποιητικά θα ξεκινήσουν όσον τον δυνατόν συντομότερα». Όπως πρόσθεσε ο ίδιος θα γίνει σύγκριση των στοιχειών πριν το lockdown και μετά το lockdown.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share