Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα των νεκρών - Ανάσα στα κρούσματα

Υποχωρούν σιγά σιγά οι διασωληνωμένοι

30 Νοεμβρίου 2020 17:55
Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα των νεκρών - Ανάσα στα κρούσματα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα των νεκρών από κορωνοϊό, καθώς υπήρξαν άλλοι 85 στο τελευταίο 24ωρο, αλλά η χώρα πήρε ελαφρά ανάσα στα κρούσματα, σημειώνοντας 1.044 νέα περιστατικά.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεν σε υψηλό νούμερο, αλλά μέρα με τη μέρα υπάρχει ελαφρά υποχώρηση και σε αυτό το κομμάτι, καθώς προ ημερών είχαμε ρεκόρ με 607 και σήμερα (30/11) υπάρχουν 600, με πιθανώς μειωτικές τάσεις, την ώρα που υπήρξε μια ευχάριστη ανακοίνωση για τα τεστ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Lockdown: «Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη - Πότε θα τοποθετηθεί & τι θα ανακοινώσει

Διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM».

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας «ο πρωθυπουργός συλλέγει τα στοιχεία από τους επιστήμονες και αναμένεται να τοποθετηθεί προς το τέλος της εβδομάδας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 7 Δεκεμβρίου. Τότε θα είναι πιο ξεκάθαρο σε όλους, ποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, από πότε και με ποιους κανόνες. Όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι πρώτη φορά που έχουμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας:

Είναι τα εμβόλια που θα έρθουν στην ώρα τους. Μέχρι όμως ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί, θα πρέπει όλοι να εξακολουθούμε να τηρούμε τους κανόνες με προσοχή. Είναι κάπως θετικά τα στοιχεία, ότι πέφτουν τα κρούσματα, πέφτει ο ρυθμός μετάδοσης παντού σε όλη την Ελλάδα, αλλά με πιο αργό ρυθμό, από ό,τι θα περίμενε κανείς. Και αυτό γιατί υπάρχει μια κόπωση του πληθυσμού, μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, η οποία οδηγεί και σε μια πιο βραδεία πτώση των κρουσμάτων».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share