Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Δήλωση σοκ: Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο

Τι είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά

30 Νοεμβρίου 2020 08:14
Κορωνοϊός - Δήλωση σοκ: Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα κρούσματα του κορωνοϊού να μειώνονται και να αναμένεται να γίνει η άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου όμως κάποιοι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να γίνει παράταση των μέτρων και την περίοδο των Χριστουγέννων για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη» εξηγώντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορωνοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί.

Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, είπε, «και σίγουρα 10 ημέρες». Το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό.

Εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί.

Τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα. Τέλος η κ. Παγώνη είπε επίσης ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

Κορωνοϊός: «Άρση lockdown θα γίνει μόνο όταν...» - Βόμβα του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου (Video)

Μόνον με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών θα πρέπει να βγούμε από το lockdown και οπωσδήποτε όχι στις 7 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ενώ, μεγάλη έκπληξη προκάλεσε με όσα είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Art Week» και την Λένα Αρώνη ο γνωστός εικαστικός Κώστας Τσόκλης για τον κορωνοϊό.

«Το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού», τόνισε ο ίδιος και προειδοποίησε πως «αν τυχόν έχουμε μια βεβιασμένη απόφαση για άρση της καραντίνας μπορεί να βιώσουμε μια υποτροπή πολύ χειρότερη από σήμερα».

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πάντως ότι «το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ίσως πιο ασφαλές από το άνοιγμα και πάλι των σχολείων» και υποστήριξε πως «θα είμαστε πιο ασφαλείς αν ανοίξουμε προς τα Χριστούγεννα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share