Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Στον Ευαγγελισμό ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

Ποια η κατάσταση της υγείας του

28 Νοεμβρίου 2020 22:28
Κορωνοϊός: Στον Ευαγγελισμό ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» διακομίστηκε και νοσηλεύεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό πριν από μερικές μέρες. Ενώ, υπέρ της παράτασης του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου τάχθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Στραβελάκη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

«Οι γιατροί μου συνέστησαν να νοσηλευτώ στον Ευαγγελισμό προκείμενου να μου χορηγηθεί και να λειτουργήσει πιο γρήγορα η φαρμακευτική αγωγή. Ακολουθώ τις οδηγίες τους, ώστε να επανέλθω το ταχύτερο στα καθήκοντα μου», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Κορωνοϊός: «Μας περιμένει ένα μεγαλύτερο τσουνάμι...» - «Καμπανάκι» από καθηγήτρια λοιμωξιολογίας (Video)

Για την άρση του lockdown και την πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου η κυρία Μαρία Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής. Ενώ, δραματικές ήταν οι στιγμές που έζησε στο νοσοκομείο, στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αντώνης Δεντζικιώτης, ο οποίος προβλήθηκε από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε για οχτώ ημέρες.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οταν πράγματα είναι πολύ δύσκολα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και έκανε λόγο μια επιπέδωση και μάλλον μια μείωση των κρουσμάτων στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ωστόσο ακόμα το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά.

«Εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλο ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ, η τάση εισαγωγή στις εντατικές είναι αυξητική, παίρνει αρκετό χρόνο για να δούμε μια επιβράδυνση. Εξακολουθούν οι αριθμοί αυτοί να είναι μεγάλοι, υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας».

Είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση των μέτρων Ερωτηθείσα για τη σταδιακή άρση του lockdown από τις 7 Δεκεμβρίου, σημείωσε ότι είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση, ωστόσο τα σχολεία στη νότια Ελλάδα είναι κάτι που θα μπορούσε να συζητηθεί.

Αναφορικά με τη μεγάλη χαλάρωση που μπορεί, όπως είπε, να φέρει ένα νέο κύμα: «Φοβάμαι ότι μας περιμένει ένα μεγαλύτερο τσουνάμι» υπογράμμισε.

«Αν υπάρχει μια σημαντική μείωση και μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δεν έχουν τόσο μεγάλη πληρότητα, ενδεχομένως το πρώτο που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί είναι τα δημοτικά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί».

Τέλος για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και ενδεχομένως της εστίασης η κ. Τσολιά, τόνισε πως: «θα εξεταστεί το θέμα, θα συζητηθεί. Να μην έχουμε χειρότερη επάνοδο των αριθμών μετά τις γιορτές».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share