Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλακάκος

Θρήνος...

28 Νοεμβρίου 2020 20:17
Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλακάκος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Απεβίωσε σε ηλικία 60 χρόνων, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλακάκος, μετά από ολιγόμηνη μάχη με ασθένεια, γεγονός που έφερε θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λεμεσού, όπου ζούσε και εργαζόταν. Επίσης, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (27/11) ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος.

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Συντακτών Κύπρου αναφέρει ότι «ο αποθανών διακρινόταν για την εργατικότητα, την κοινωνικότητα και το πράο του χαρακτήρα του» και πως «ήταν ανοιχτόκαρδος, γλυκομίλητος και πολυεπίπεδα δραστήριος».

«Ο μεταστάς διατέλεσε στέλεχος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου με πλούσια δράση. Εντάχθηκε στην Οργάνωση τον Οκτώβριο του 1994 και έφερε αύξοντα αριθμό μητρώου το 323. Διατέλεσε πρόεδρος του κλιμακίου της ΕΣΚ στη Λεμεσό, όπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά, ενώ το ενδιαφέρον του για την οργάνωση υπήρξε αδιάπτωτο», προστίθεται.

Ο αείμνηστος Δημήτρης Μιχαλακάκος, συνεχίσει η ανακοίνωση, καταγόταν από τη Σπάρτη, ενώ σπούδασε δημοσιογραφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ, νυν Αγία Πετρούπολη. Ήταν νυμφευμένος με την Έλενα Χαρίτου, από τη Λεμεσό, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Πέθανε ο Δημήτρης Μιχαλακάκος

Μπήκε στο δημοσιογραφικό επάγγελμα το 1993 και διετέλεσε για χρόνια αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του Capital στη Λεμεσό, ενώ είχε καθημερινή πρωινή εκπομπή. Στη συνέχεια ανέλαβε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του Capital, ενώ συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Ο Φιλελεύθερος» και «Το Βήμα». Ήταν, επίσης, για χρόνια ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού «Άστρα», ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού κόμματος στην Κύπρο «Εγώ ο Πολίτης».

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του συνάδελφου και συλλυπείται θερμά τη σύζυγο και τα τέκνα του, όλους τους οικείους, φίλους και συγγενείς του.

Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Παγκάς

Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο δημοσιογράφος και τέως διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακής» και για αρκετά χρόνια συνεργάτης της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου Σπύρος Παγκάς. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Στη θλίψη βυθίστηκε και ο καλλιτεχνικός κόσμος, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών η συγγραφέας Κάλη Καρατζά.

Ο Σπύρος Παγκάς, σύμφωνα με το αφιέρωμα της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» πάλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια με προβλήματα υγείας, που αντιμετώπισε αλλά δυστυχώς, έχασε την πιο κρίσιμη μάχη, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ξεκίνησε στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» το 1963, δημοσιεύοντας τα πρώτα του άρθρα ως μαθητής. Εργάστηκε αρχικά ως αθλητικογράφος. Πέρασε απ’ όλα τα στάδια και τους τομείς του μάχιμου ρεπορτάζ. Διετέλεσε αρχισυντάκτης για δύο σχεδόν δεκαετίες, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας από τον Θανάση Μαρασιώτη το 2005 και την παρέδωσε το 2013 στον Λουκά Μαστή, μετά την πλήρη συνταξιοδότησή του. Εργάστηκε παράλληλα επί σειρά ετών και στην εβδομαδιαία εφημερίδα, «Η Γνώμη.»

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Παγκάς

Στην περίοδο των αντιαμερικανικών γεγονότων, που ξέσπασαν στο νησί μας τον Μάιο του 1976, ο Σπύρος Παγκάς, πήρε μέρος ενεργά μαζί με τους χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες στις πορείες διαμαρτυρίας, που έγιναν. Συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ως υποκινητής των διαδηλώσεων, και με τις κατηγορίες, της απείθειας και αντίστασης κατά των αρχών.

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1947. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου στη συνέχεια φοίτησε για πέντε συνεχή χρόνια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Διαγόρας», ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας του αθλητικού ομίλου «Κολοσσός», πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης ενώ συμμετείχε σε πολλές άλλες τοπικές οργανώσεις κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share