Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Αυτές οι 18 περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό

Ποιες είναι στο «κόκκινο»;

27 Νοεμβρίου 2020 19:51
Κορωνοϊός: Αυτές οι 18 περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα στην χώρα μας, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρει το ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», ζητώντας να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές αυτές είναι 18, με το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα να παραμένει υψηλό, τη στιγμή που ανακοινώθηκε κάτι σημαντικό για τα κρούσματα.

Τέτοιες περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών:

Πέλλα,

Δράμα,

Θεσσαλονίκη,

Γρεβενά,

Φλώρινα,

Πιερία,

Ημαθία,

Σέρρες,

Λάρισα,

Κιλκίς,

Χαλκιδική,

Μαγνησία,

Ξάνθη,

Καρδίτσα,

Έβρος,

Καβάλα,

Ροδόπη,

Τρίκαλα.

Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, υπογράμμισε ο υφυπουργός. Προσέθεσε πως αποτελούν περιοχές που αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και τόνισε πως η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα.

Επισήμανε, πως τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, γι' αυτό και πρέπει να παραμείνουμε όλοι προσεκτικοί και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Σε ό,τι αφορά την άρση του lockdown και τι θα ισχύσει την περίοδο των γιορτών, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή, σημειώνοντας πως είναι σαφές πως φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως για τις επόμενες δέκα ημέρες τα υφιστάμενα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share