Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ακόμη μια τραγική μέρα με εκατόμβη νεκρών

Σταθερά τουλάχιστον τα νούμερα σε κρούσματα και διασωληνωμένους

27 Νοεμβρίου 2020 17:47
Κορωνοϊός: Ακόμη μια τραγική μέρα με εκατόμβη νεκρών
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη μια τραγική μέρα σημειώνεται εξαιτίας του κορωνοϊού για την χώρα μας με νέα εκατόμβη νεκρών, αν και τουλάχιστον μένουν σταθερά τα νούμερα σε κρούσματα-διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 101 θάνατοι στην Ελλάδα, με το σύνολο να φτάνει στους 2.102 από την αρχή της πανδημίας, μεταξύ των οποίων και ο ασθενής που διακομίστηκε από τη Δράμα στην Αθήνα. Παράλληλα, 607 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ, με τα νέα κρούσματα να είναι 2.013, διατηρώντας ένα σταθερό αριθμό.

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.

4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Στην «κόκκινη λίστα» η Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με το Robert Koch

Το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch» ανακοίνωσε σήμερα ότι, από αυτή την Κυριακή, η κυβέρνηση του Βερολίνου αφαιρεί την Πελοπόννησο από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου στην Ευρώπη για κορωνοϊό και προσθέτει την δυτική Ελλάδα.

«Η Πελοπόννησος και τρεις περιοχές στην Ιρλανδία βγαίνουν από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου», όπως ανακοίνωσε σήμερα το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch» (RKI).

Ωστόσο, στην «κόκκινη λίστα» προστίθενται η Δυτική Ελλάδα, μία περιοχή στην Εσθονία και το αρχιπέλαγος στις Αζόρες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η ταξινόμηση ως περιοχή κινδύνου και οι σχετικές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν σημαίνουν απαγόρευση ταξιδιού, αλλά θα πρέπει οι Γερμανοί πολίτες να τις αποφεύγουν όσο μπορούν.

Το καλό είναι ότι, για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, μπορούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στο οποίο έχουν ήδη κάνει κράτηση εάν ο προορισμός τους έχει δηλωθεί ως περιοχή κινδύνου.

Το άσχημο είναι ότι, όσοι επιστρέφουν από τις περιοχές κινδύνου, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Ωστόσο μπορούν να βγουν νωρίτερα από την καραντίνα εάν μετά από πέντε ημέρες αφότου επέστρεψαν στη Γερμανία, κάνουν τεστ Covid και βγει αρνητικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share