Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Φωτιά στο Μάτι: Η Β. Φύτρου ζητά από τον ανακριτή να αποδοθούν κακουργηματικές κατηγορίες

Έχασε τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά

27 Νοεμβρίου 2020 14:31
Φωτιά στο Μάτι: Η Β. Φύτρου ζητά από τον ανακριτή να αποδοθούν κακουργηματικές κατηγορίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σημαντικές εξελίξεις στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 άτομα, αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα μετά το αίτημα που κατέθεσε σήμερα ενώπιον του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς Αθ. Μαρνέρη η χήρα Φύτρου, η οποία έχασε σύζυγο και τα δυο ανήλικα παιδιά της μέσα στην πύρινη κόλαση του Ιουλίου του 2018.

Δια του δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, η κυρία Φύτρου επικαλούμενη τα νέα στοιχεία που προέκυψαν στο πλαίσιο της ανάκρισης, ζητεί από τον κ. Μαρνέρη να υποβάλλει νέο αίτημα στην εισαγγελία για άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με το άρθρο 250 παρ. 2 ΚΠΔ.

Ειδικότερα, πρόκειται για στοιχεία τα οποία βρίσκονται στα χέρια του ανακριτή και από τα οποία διαφαίνεται μεταξύ άλλων, πως κάποιοι «πείραξαν» ημερολόγια πτήσεων των αεροσκαφών εκείνη την αποφράδα ημέρα και παρουσίασαν ψευδή στοιχεία για το χρόνο που απογειώθηκαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημερολόγιο κατάσβεσης την ημέρα της πυρκαγιάς προστέθηκε με διαφορετικό γραφικό χαρακτήρα σημείωση ότι έγιναν 37 ρίψεις στο Νέο Βουτζά! Προσθήκη, την οποία αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, ότι έκαναν οι επιφορτισμένοι με το καθήκον της καταγραφής πυραγοί.

Πυρκαγιά στο Μάτι τι ζητά η χήρα Φύτρου

Σύμφωνα με το αίτημα της κυρίας Φύτρου τα παραπάνω στοιχεία με την «πλαστογραφημένη αναγραφή» αναδεικνύουν το στοιχείο του δόλου και όχι της αμέλειας και συνεπάγονται ποινικές ευθύνες «τόσο για τον πλαστογράφο, όσο και για τον Διοικητή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (αν δεν είναι το αυτό φυσικό πρόσωπο), ο οποίος βεβαίωσε μεταγενέστερα το γνήσιο της υπογραφής των αναγραφόμενων στο ημερολόγιο της Υπηρεσίας».

Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής διώκεται ήδη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς και τώρα σύμφωνα με το αίτημα που κατατέθηκε στον ανακριτή, ο ίδιος ενήργησε με δόλο εκείνη την ημέρα. Ωστόσο νέα σπουδαία στοιχεία για την πυρκαγιά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ακόμη, στο αίτημα προς τον κ. Μαρνέρη και στη βάση των νέων στοιχείων που προέκυψαν από την ανακριτή έρευνα αναφέρεται πως την ημέρα της πυρκαγιάς «όλοι τους γνώριζαν από πριν την κατάσταση, είχαν τη δυνατότητα να δώσουν εντολή απογείωσης των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών, αλλά δεν το έκαναν, αποδεχόμενοι το μοιραίο αποτέλεσμα από τον επερχόμενο κίνδυνο που είχαν ήδη διαπιστώσει».

Φωτιά στο Μάτι τι ζητά η χήρα Φύτρου

Υπό τα δεδομένα αυτά η πλευρά της χήρας Φύτρου διατυπώνει το εξής ερωτήματα στην αίτησή της προς τον ανακριτή:

- «Από «αμέλεια», λοιπόν ενήργησαν όλοι οι ανωτέρω, οι οποίοι ανέγραψαν ψευδείς ώρες απογείωσης των ελικοπτέρων για να καλύψουν τις ευθύνες τους;».

-Από «αμέλεια» ο ΓΠ, ενώ ξεναγούσε την νεαρή επισκέπτριά του, πλαστογράφησε το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ;

-Από «αμέλεια» προέβησαν σε ψευδείς αναγραφές στο ημερολόγιο του ΓΕΣ;

-Από «αμέλεια» φρόντισαν να διαγράψουν από το καταγραφικό του ΕΣΚΕ τις τηλεφωνικές κλήσεις και το περιεχόμενό τους αναφορικά με την 23.7.2018;».

Αναιτιολόγητη απόρριψη

Ακόμη, στο αίτημα της χήρας Φύτρου προς ανακριτή, ο οποίος ήδη έχει υποβάλλει δυο φορές αίτημα στην εισαγγελία για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, γίνεται λόγος για αναιτιολόγητη απόρριψη των αιτημάτων αυτών από την εισαγγελία.

Και αυτό διότι σε κανένα από τα νέα ζητήματα που έθεσε ο ανακριτής, δεν δόθηκε από την εισαγγελία επαρκής και αιτιολογημένη απάντηση, σύμφωνα με την πλευρά Φύτρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share