Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι περνά τον χρόνο του στη δεύτερη καραντίνα

Τι απάντησε σε ερώτηση μαθητή;

27 Νοεμβρίου 2020 00:35
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι περνά τον χρόνο του στη δεύτερη καραντίνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στο μάθημα ιστορίας της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και, τη στιγμή που δεχόταν ερωτήσεις, ένας μαθητής αναρωτήθηκε το πώς περνά τον χρόνο του στη δεύτερη καραντίνα, ενώ νωρίτερα απάντησε και για τα φλέγοντα ζητήματα του κορωνοϊού.

Ο Μανώλης ρώτησε τον πρωθυπουργό, μια προσωπική ερώτηση: Αν με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα που έχει, του μένει χρόνος για την οικογένειά του στη διάρκεια της καραντίνας. Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η εξής:

«Η απάντηση είναι πως ναι. Πάντα προσπαθώ να βρίσκω λίγο χρόνο για την οικογένειά μου. Πρέπει να σου πω τώρα εκ των πραγμάτων, επειδή δεν έχουμε ταξίδια, έχουμε ελάχιστα ταξίδια γιατί δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουμε, εκ των πραγμάτων κι εμείς συμμορφωνόμαστε απόλυτα με τα μέτρα. Άρα δεν βγαίνουμε έξω -ο μόνος λόγος για να βγω είναι να πάω στη δουλειά μου, να γυρίσω στο σπίτι μου ή ενδεχομένως να βγω για κάποια άθληση, πάντα στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων που επιτρέπονται- άρα φροντίζω κάθε βράδυ να είμαι στο σπίτι και να τρώω μαζί με τη σύζυγό μου και με την κόρη μου. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σου πω ότι μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Μάλιστα στο πρώτο lockdown είχαμε στο σπίτι και τα δύο μεγάλα μου παιδιά -ο γιός μου αυτή τη στιγμή έχει μπει στρατό, δεν τον έχουμε δει ουσιαστικά καθόλου τους τελευταίους δύο μήνες γιατί υπηρετεί τη θητεία του στην Αλεξανδρούπολη, η κόρη μου η μεγάλη είναι στο Λονδίνο- αλλά στο πρώτο lockdown ήμασταν και οι πέντε μας μαζί. Οι πέντε μας και τα δύο μας σκυλιά. Επομένως περάσαμε πάρα πολύ χρόνο μαζί οικογενειακά, και είναι κάτι που το χάρηκα ιδιαίτερα. Οπότε ναι, βρίσκω χρόνο για την οικογένεια, έστω και λίγο, και κάθε βράδυ φροντίζουμε έστω και αργά να τρώμε μαζί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share