Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση σε μαθητές που τον ρώτησαν για τα σχολεία και το εμβόλιο του κορωνοϊού

Όλα όσα τους είπε

26 Νοεμβρίου 2020 20:36
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση σε μαθητές που τον ρώτησαν για τα σχολεία και το εμβόλιο του κορωνοϊού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει το διαδικτυακό μάθημα της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων για την ιστορία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να απαντά και σε ερωτήσεις για το άνοιγμα των σχολείων και το εμβόλιο του κορωνοϊού.

«Θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε. Εσείς ως παιδιά -το ξέρετε- κινδυνεύετε λιγότερο να αρρωστήσετε από τον COVID 19. Μπορεί, όμως, να αρρωστήσετε χωρίς καν να το καταλάβετε και να μεταφέρετε άθελά σας τον ιό πίσω στο σπίτι και με αυτόν τον τρόπο να μολύνετε τον μπαμπά σας, τη μαμά σας, τον παππού σας, τη γιαγιά σας. Και γι’ αυτό, αυτό το οποίο μπορείτε να κάνετε εσείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι πρώτα απ’ όλα να τηρείτε όλα τα μέτρα τα οποία τα γνωρίζετε, πια, νομίζω καλά», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός, που αναμένεται να ανακοινώσει πότε θα ανοίξουμε και θα κλείσουμε ξανά, ρωτήθηκε από τους μαθητές και για το εμβόλιο και απάντησε:

«…Θέλουμε να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Επειδή, όμως, σε πρώτη φάση θα έχουμε λίγα εμβόλια και τα εμβόλια σιγά σιγά θα αυξάνονται, θα πρέπει να εμβολιάσουμε πρώτα αυτούς οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στο να κολλήσουν τον ιό. Ποιοί είναι αυτοί; Είναι οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία και είναι και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας οι οποίοι αν κολλήσουν κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο. Έχουμε, λοιπόν, ένα πολύ περίπλοκο σχέδιο εμβολιασμού. Θα στήσουμε γύρω στα 1.000 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους και τελικά οι ειδικοί θα είναι αυτοί οι οποίοι θα μας υποδείξουν εάν πρέπει ή αν δεν πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά. Πιστεύω ότι τελικά, εφόσον, έχουμε αρκετά εμβόλια θα πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να εμβολιαστούν ενδεχομένως και τα παιδιά. Εσείς, όμως, το ξέρετε καλά, δεν είστε οι πρώτοι οι οποίοι κινδυνεύετε να αρρωστήσετε, κινδυνεύετε, όμως, να μεταδώσετε τον ιό χωρίς να είστε άρρωστοι. Να είστε φορείς του ιού, δηλαδή, και να τον μεταδώσετε».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share