Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Στην τελική ευθεία η έγκριση των εμβολίων από τον ΕΟΦ

Πότε θα γίνει

26 Νοεμβρίου 2020 16:18
Κορωνοϊός: Στην τελική ευθεία η έγκριση των εμβολίων από τον ΕΟΦ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο οι εταιρείες κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να τελειώσουν το εμβόλιο κατά του ιού και να το παραχωρήσουν για να γίνει ο εμβολιασμός. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι περιμένει να λάβει την πρώτη αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας ενός εμβολίου κατά της Covid-19 "τις προσεχείς ημέρες", το τελευταίο διαδικαστικό βήμα προς την διάθεση ενός εμβολίου εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έγκριση των εμβολίων από τον ΕΟΦ.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν κατονομάζει την εταιρεία από την οποία περιμένει την κατάθεση αίτησης, αλλά οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTEch είναι οι πλέον προχωρημένες ως προς την ρυθμιστική διαδικασία μεταξύ των τριών εταιρειών που δημοσίευσαν πρόσφατα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 των εμβολίων τους.

Ερντογάν: Θα αποκαλύψουμε το δικό μας εμβόλιο για τον κορωνοϊό μέχρι τον Απρίλιο

Το δικό της εμβόλιο μέχρι τον Απρίλιο σχεδιάζει να αποκαλύψει η Τουρκία, ανέφερε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Σχεδιάζουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά μέχρι τον Απρίλιο το αργότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στην Εθνοσυνέλευση.

Η Τουρκία ακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το εμβόλιο στην Κίνα, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, συνέχισε ο Ερντογάν, ενώ διαβάστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της Moderna.

«Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για μερικά από αυτά. Ελπίζουμε να έχουμε τις πρώτες δόσεις των εμβολίων μέχρι το τέλος αυτού του μήνα», είπε. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Τουρκικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ερντογάν: "Έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές του εμβολίου"

Τα εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το κοινό καλό της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές και τα εμπορικά συμφέροντα, πρόσθεσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Θεωρούμε ότι δεν έχει κανένα νόημα για μεμονωμένες χώρες να θωρακιστούν προτού όλος ο κόσμος ελευθερωθεί από την απειλή της επιδημίας του κορωνοϊού», είπε αφήνοντας αιχμές για τα ανεπτυγμένα έθνη.

Οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου προχωρούν ομαλά, χωρίς κανένας από τους εθελοντές να έχει παρουσιάσει παρενέργειες, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές.

Μέχρι σήμερα, 44 εθελοντές συμμετέχουν στην Φάση Ι των δοκιμών του τουρκικού εμβολίου ERUCOV-VAC.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό από την Τουρκία

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share