Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

13033: Αυτός θα είναι ο νέος κωδικός για τα ψώνια

Ο αριθμός που θα στέλνουμε

26 Νοεμβρίου 2020 14:37
13033: Αυτός θα είναι ο νέος κωδικός για τα ψώνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν και το lockdown λόγω κορωνοϊού να είναι ακόμη σε λειτουργία αρκετοί αναρωτιούνται για το πως θα μπορέσουν να κάνουν τα ψώνια τους ενώ ο ΓΓ Εμπορίου ξεκαθάρισε και τι θα γίνει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το δελτίο του Star ένα από τα σενάρια που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο είναι η προσθήκη του κωδικού 7 για αποστολή με SMS στο 13033. Με αυτό τον κωδικό, αν προκριθεί το συγκεκριμένο σενάριο, οι πολίτες θα μπορούν να βγουν έξω για ψώνια.

Το δεύτερο σενάριο είναι με την άρση του lockdown να καταργηθεί η αποστολή sms και να κινηθεί η αγορά, με τους περιορισμούς που ισχύουν ανά τετραγωνικό μέτρο. Όπως αναφέραμε όπως, ακόμα και αν καταργηθούν τα SMS θα είναι μόνο για λίγο καιρό μέχρι να έρθει το τρίτο κύμα της πανδημίας, που όπως λένε οι επιδημιολόγοι θα είναι το χειρότερο όλων.

Ένας νέος κωδικός για το 13033 φαίνεται να είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης για τα ψώνια.

Τι ισχύει σήμερα στα SMS

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • 1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • 2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • 3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • 4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • 5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • 6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share