Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Γερμανία: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων

Τι θα γίνει;

26 Νοεμβρίου 2020 12:47
Κορωνοϊός - Γερμανία: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέχρι και στη Γερμανία η κατάσταση με τον κορωνοϊό φαίνεται να ανησυχεί αρκετά την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να σκέφτονται για μία παράταση των μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση των κρουσμάτων έχει ξεφύγει κατά πολύ όπου είναι πάνω από 18.000.

Συγκεκριμένα η Γερμανία ίσως χρειαστεί να παρατείνει τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού ως τον Μάρτιο. Αυτό δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο προσωπάρχης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, μία ημέρα αφού οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφωνήσαν οι αυστηροί περιορισμοί να ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε μπροστά μας τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Αυτό θα συνεχιστεί ως τον Μάρτιο», δήλωσε ο Χέλγκε Μπράουν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL. «Μετά τον Μάρτιο είμαι πολύ αισιόδοξος διότι μάλλον θα μπορούμε να εμβολιάζουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και θα είναι πιο εύκολο να διατηρούμε σε χαμηλά επίπεδα τις μολύνσεις με τον ερχομό της άνοιξης», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν να παρατείνουν και να αυστηροποίησουν τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω covid-19 ως τις 20 Δεκεμβρίου, αλλά να τους χαλαρώσουν στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων ώστε οικογένειες και φίλοι να γιορτάσουν μαζί.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 22.268 την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και πλέον ανέρχεται σε 983.588, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ οι θάνατοι στη Γερμανία φτάνουν πλέον τις 15.160.

Κορωνοϊός: Σήμερα ανακοινώνει το Λονδίνο τι θα ακολουθήσει την άρση του lockdown

Η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα τους περιορισμούς, με τους οποίους θα βρεθεί αντιμέτωπη η κάθε τοπική αρχή στην Αγγλία μετά την άρση του εθνικού lockdown την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σε περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε την εφαρμογή στην Αγγλία ενός lockdown για έναν μήνα στις αρχές Νοεμβρίου, μετά την αύξηση που καταγράφηκε στα περιστατικά μολύνσεων, αλλά και στους θανάτους από τον κορωνοϊό.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στις επιχειρήσεις, αλλά και σε μερικά στελέχη του κόμματος του Βρετανού πρωθυπουργού, αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειές της, ωστόσο νέα έρευνα για τον κορωνοϊό κάνει γνωστό ποιες ομάδες αίματος κινδυνέουν να κολλήσουν πιο εύκολα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε νέα μέτρα τη Δευτέρα για την αντικατάσταση του lockdown από τις 2 Δεκεμβρίου, ενισχύοντας μία προηγούμενη περιφερειακή προσέγγιση και προειδοποιώντας ότι μερικές περιοχές θα ενταχθούν σε ένα υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, σε σύγκριση με αυτό στο οποίο βρίσκονταν προηγουμένως.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα ενημερώσει σήμερα το κοινοβούλιο, για το ποιες τοπικές αρχές στην Αγγλία, θα ενταχθούν σε καθεμιά από τις τρεις υγειονομικές βαθμίδες, με την υψηλότερη βαθμίδα να είναι η τρίτη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share