Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πως θα γίνει η άρση του lockdown - Όλα τα σενάρια (Video)

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

26 Νοεμβρίου 2020 00:01
Κορωνοϊός: Πως θα γίνει η άρση του lockdown - Όλα τα σενάρια (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με το επιδημιολογικό φορτίο να παρουσιάζει μικρή επιπέδωση, κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της σταδιακής άρσης του lockdown που έχει παρθεί λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Star το lockdown στην εστίαση μπορεί να παραταθεί και μετά τις γιορτές. Εστιατόρια και καφέ δεν θα είναι βέβαιο οτι θα στρώσουν τραπέζια, καθώς βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων αποτελούν χώρους μετάδοσης του ιού.

Πολλοί είναι και οι επιχειρηματίες που δεν επιθυμούσαν το ολιγοήμερο άνοιγμα των μαγαζιών τους, καθώς ο τζίρος σε σχέση με τα έξοδά τους θα ήταν πολύ μικρός. Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα ανοίξουν για τα Χριστούγεννα περίπου στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά θα ξανακλείσουν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 8 Ιανουαρίου.

7 Δεκεμβρίου μαθητές και δάσκαλοι θα επιστρέψουν στα σχολεία με έξυπνα και στοχευμένα τεστ.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και για χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 54.776. Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.006 παραβάσεις και συνελήφθησαν 61 άτομα, ενώ 1.419 ήταν οι παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης.

Μάσκα μέχρι την άνοιξη

Όπως αποκάλυψε πρώτο το Star οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν θα επιτραπούν για την περίοδο των γιορτών. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως την μάσκα θα την φοράμε υποχρεωτικά μέχρι την άνοιξη.

Με sms η μετακίνηση στα καταστήματα

Η περίοδος πριν τα Χριστούγεννα είναι για τα καταστήματα η καλύτερη για να βγάλουν τα σπασμένα της χρονιάς. Πως όμως εμείς οι καταναλωτές θα βγούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε τα ψώνια μας;

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται δύο σενάρια όταν ανοίξουν τα καταστήματα.

Το πρώτο είναι να δημιουργηθεί ένας ακόμα κωδικός, να στέλνουν οι πολίτες sms με κωδικό 7 όπου θα επιτρέπεται η μετακίνηση τους σε κάποιο κατάστημα του λιανεμπορίου.

Ενώ, το δεύτερο σενάριο είναι με την άρση του lockdown να καταργηθεί η αποστολή sms και να κινηθεί η αγορά, με τους περιορισμούς που ισχύουν ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share