Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαρτυρία-σοκ ασθενή για τον κορωνοϊο: «Είχα παραισθήσεις...» (Video)

Δραματική περιγραφή

25 Νοεμβρίου 2020 21:57
Μαρτυρία-σοκ ασθενή για τον κορωνοϊο: «Είχα παραισθήσεις...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει με την περιγραφή του, ο κ. Αντώνης Στοίτσας Παθολόγος και Διευθυντής Κέντρου Υγείας Μαδυτού για την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό. Παράλληλα, εξακολουθεί να πιέζεται το ΕΣΥ από το σφοδρό δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, καθώς σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 597 διασωληνώμενους. Παράλληλα, τις τελευταίες 24 ώρες, στη χώρα μας καταγράφηκαν 2.152 νέα κρούσματα και 87 θάνατοι.

Όπως εξομολογήθηκε o ίδιος μιλώντας σε εκπομπή του Mega, έφτασε ένα βήμα πριν την διασωλήνωση. Ο κ. Στοίτσας, κατάφερε με τη βοήθεια των γιατρών να κερδίσει τη μάχη με τον φονικό ιό και πλέον αναρρώνει εκτός νοσοκομείου.

«Όταν πήγα στο νοσοκομείο είχα απλά πυρετό, από την αξονική βρέθηκε αμφιτερόπλευρη πνευμονία Covid με πνευμόνια τα οποία κυριολεκτικά ήταν σε αιμορραγική φλεγμονή. Ο αέρας έμπαινε κι έβγαινε με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Από εδώ ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Σιγά σιγά ξεκίνησαν να τοποθετούνται αναπνευστήρες πιο ισχυροί. Ξαφνικά ο οργανισμός αντέδρασε, απέφυγα την διασωλήνωση, έμεινα στον αναπνευστήρα και κατάφερα να βγω μέσα από μια τρομακτική εμπειρία, είχα παραισθήσεις. Διαπίστωσα ότι έχουμε πόλεμο», σημείωσε.

Ο κ. Αντώνης Στοϊτσας, στο δωμάτιο του νοσοκομείου βίωσε την απώλεια ενός ανθρώπου στο διπλανό κρεβάτι, ενός ανθρώπου 57 ετών.

«Παλεύοντας για τη ζωή μας κάνουμε ισχυρές φιλίες», ανέφερε φορτισμένος συναισθηματικά.

«Όταν είδα την αξονική κατάλαβα την σοβαρότητα της κατάστασης και φοβήθηκα πίστεψα ότι δεν θα καταφέρω», τόνισε στη συνέχεια ευψαριστώντας παράλληλα γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινό αγώνα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα είπε για την περιπέτειά του κατά τη διάρκεια των 18 ημερών που χρειάστηκε να νοσηλευτεί:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share