Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ερντογάν: Θα αποκαλύψουμε το δικό μας εμβόλιο για τον κορωνοϊό μέχρι τον Απρίλιο

44 εθελοντές συμμετέχουν στην Φάση Ι των δοκιμών του τουρκικού εμβολίου ERUCOV-VAC

25 Νοεμβρίου 2020 17:03
Ερντογάν: Θα αποκαλύψουμε το δικό μας εμβόλιο για τον κορωνοϊό μέχρι τον Απρίλιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικό της εμβόλιο μέχρι τον Απρίλιο σχεδιάζει να αποκαλύψει η Τουρκία, ανέφερε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Σχεδιάζουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά μέχρι τον Απρίλιο το αργότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στην Εθνοσυνέλευση.

Η Τουρκία ακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το εμβόλιο στην Κίνα, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, συνέχισε ο Ερντογάν, ενώ διαβάστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της Moderna.

«Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για μερικά από αυτά. Ελπίζουμε να έχουμε τις πρώτες δόσεις των εμβολίων μέχρι το τέλος αυτού του μήνα», είπε. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Ερντογάν: "Έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές του εμβολίου"

Τα εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το κοινό καλό της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές και τα εμπορικά συμφέροντα, πρόσθεσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Θεωρούμε ότι δεν έχει κανένα νόημα για μεμονωμένες χώρες να θωρακιστούν προτού όλος ο κόσμος ελευθερωθεί από την απειλή της επιδημίας του κορωνοϊού», είπε αφήνοντας αιχμές για τα ανεπτυγμένα έθνη.

Οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου προχωρούν ομαλά, χωρίς κανένας από τους εθελοντές να έχει παρουσιάσει παρενέργειες, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές.

Μέχρι σήμερα, 44 εθελοντές συμμετέχουν στην Φάση Ι των δοκιμών του τουρκικού εμβολίου ERUCOV-VAC.

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: «Ελπίζουμε σε έγκριση των εμβολίων πριν τα Χριστούγεννα»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να καταλήξει σε επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19, που έχουν καταθέσει αίτηση για έγκριση, πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού.

«Αν όλα πάνε καλά έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μία θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του EMA σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άλεξ Αζάρ, ανακοίνωσε χθες πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας, θα εξετάσει την αίτηση των Pfizer Και BioNTech για επείγουσα έγκριση του εμβολίου τους στις 10 Δεκεμβρίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share