Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία

Το δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από νάρκη σύμφωνα με βρετανική εταιρεία

25 Νοεμβρίου 2020 16:49
Έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε πετρελαιοφόρο ελληνικών συμφερόντων στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας, στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Η έκρηξη έπληξε το MT Agrari, ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία της Μάλτας στα ανοικτά των ακτών της Σουκάικ, στη Σαουδική Αραβία.

Μια δήλωση από τους χειριστές του Agrari που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων The Associated Press ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή». «Το Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη ρήγμα. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Το πλοίο εξακολούθησε να επιπλέει κοντά στην ακτή και σε αυτό επιβιβάστηκαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι, ανέφερε η εταιρεία. Η Σαουδική Αραβία δεν αναγνώρισε αμέσως το περιστατικό. Με την ευκαιρία διαβάστε και αυτό: Έκρηξη σε σχολείο - Τουλάχιστον επτά νεκροί.

Η Ambrey, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, απέδωσε την έκρηξη σε νάρκη. Ακόμη, ανέφερε ότι το Agrari είχε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ότι είχε αποφορτιστεί στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Σουκάικ.

«Η έκρηξη έλαβε χώρα στα όρια του λιμένα και τρύπησε το κύτος του σκάφους», δήλωσε η Ambrey.

Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνος για την περιπολία των πλωτών οδών της Μέσης Ανατολής, δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Τανκερ έκρηξη

Συναγερμός στη Λάρισα: Έκρηξη φιάλης υγραερίου σε σπίτι

Το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή της συνοικίας Αβέρωφ, στη Λάρισα, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση αλλά και τρόμος όπου υπό άγνωστες συνθήκες μέχρι τώρα εξερράγη φιάλη υγραερίου. Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ένας κρατούμενος στη Λάρισα αυτοπυρπολήθηκε.

Σύμφωνα με το larissanet, το συμβάν έγινε περίπου στις 10.00 π.μ. επί της οδού Κολχίδος όταν από νεόδμητο σπίτι – στο οποίο δεν κατοικούσε κάποιος – ακούστηκε η έκρηξη. Στο σημείο βρέθηκε αμέσως η Πυροσβεστική με πέντε άνδρες και δύο οχήματα και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καθώς αρχικά υπήρξε εστία φωτιάς, η οποία στη συνέχεια έσβησε.

Παράλληλα, κατέφθασε και η Αστυνομία για την περιφρούρηση του χώρου. Από το συμβάν έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην οικία

Δείτε εικόνες από το συμβάν:

Εξερράγη φιάλη αερίου σε διαμέρισμα στη Λάρισα το πρωί του Σαββάτου.

Το πρωί του Σαββάτου εξερράγη φιάλη αερίου στη Λάρισα σε διαμέρισμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share