Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απεργία στα ΜΜΜ: Δεν θα συμμετάσχουν τα λεωφορεία

Την Πέμπτη η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ

25 Νοεμβρίου 2020 15:54
Απεργία στα ΜΜΜ: Δεν θα συμμετάσχουν τα λεωφορεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε απεργιακό βηματισμό βρίσκονται οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στα εμπορικά πλοία καθώς τα συνδικαλιστικά τους σωματεία ανακοίνωσαν συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη.

Αιτία της απεργίας το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Έτσι αύριο Πέμπτη αναμένεται να μην λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας. Την ίδια ώρα, σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο.

Δεν θα κινηθούν ο ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ

Ωστόσο, δεν θα πραγματοποιηθεί απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν συζητήσεις και με τους συνδικαλιστές των μέσων σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν το υπουργείο ότι χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Εξάλλου, με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 26ης Νοεμβρίου αλλά και εξάωρες στάσεις εργασίας την αμέσως προηγούμενη μέρα υποδέχονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο κρίσιμος κλάδος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ με τοπικές δράσεις στα νοσοκομεία και συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί με αιτήματα όπως η ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά, μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας, επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων.

Κορωνοϊός: Απίστευτο περιστατικό οδηγού λεωφορείου με αστυνομικούς για την μάσκα (video)

Με τους αστυνομικούς τα έβαλε ένας οδηγός λεωφορείου για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, ο οποίος αντέδρασε για την επιβολή αυτού κατεβάζοντας από το λεοφωρείο όλους τους επιβάτες.

Οι εντάσεις ανάμεσα στους πολίτες και την αστυνομία, για την χρήση της μάσκας που έχουν σαν συνέπεια τα πρόστιμα τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Ένα τέτοιο περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του Star, την Πέμπτη (29/10), όταν άντρες της ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησαν ένα λεωφορείο στο οποίο ο οδηγός δεν φορούσε μάσκα.

Ο συγκεκριμένος, όπως υποστήριξαν και ορισμένοι επιβάτες, δεν το έκανε επίτηδες, αλλά επειδή έτρωγε μία τυρόπιτα.

Ωστόσο τα λεγόμενα των επιβατών, δεν έπεισαν τους αστυνομικούς οι οποίοι του έκοψαν πρόστιμο 150 ευρώ κίνηση η οποία έκανε έξω φρενών τον οδηγό.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί η ένταση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, κάτι που είχε σαν συνέπεια ο ίδιος να κατεβάσει τους επιβάτες από το λεωφορείο.

Ορισμένοι μάλιστα από τους επιβάτες του λεωφορείου ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί του, ενώ ενημερώθηκαν ότι θα γίνει προσαγωγή του από την αστυνομία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share