Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Χρωμάτιζαν το σπορέλαιο και το πούλαγαν για ελαιόλαδο: Βόμβα από τον ΕΦΕΤ!

Συναγερμός στην αγορά!

25 Νοεμβρίου 2020 13:22
Χρωμάτιζαν το σπορέλαιο και το πούλαγαν για ελαιόλαδο: Βόμβα από τον ΕΦΕΤ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρωμάτιζαν το σπορέλαιο και το πούλαγαν για ελαιόλαδο. Ποιες εταιρείες εντόπισε ο ΕΦΕΤ!

Δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ή μη ασφαλών ελαιολάδων εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

Βόμβα από τον ΕΦΕΤ

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες:

«ΚΡΗΤΙΚΟΝ» – «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» – «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ» – «ΕΙΡΗΝΗ» – «BEVELLINI» – «το λιοτρίβι» – «ΑΡΩΜΑ» – «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» καθώς και τα μη ασφαλή προϊόντα με τις εξής επωνυμίες «ΝΕΦΕΛΗ» – «ΛΙΑΤΙΚΟ».

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι) να μην τα καταναλώσουν.

Έτρωγε καθημερινά μια φέτα ψωμί βουτηγμένη σε ελαιόλαδο - Ένα μήνα μετά...

Ολόκληρος ο κόσμος αποθεώνει το ελαιόλαδο, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας, ειδικά όταν συνδυάζεται με ψωμί.

Τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να τονίσει τα ευεργετήματα δυο βασικών στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, του ψωμιού και του ελαιολάδου.

Μελέτη του πανεπιστημίου της Γλασκόβης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σε συνδυασμό με ψωμί μειώνει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μάλιστα, αν η κατανάλωση είναι συστηματική τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μόλις έξι εβδομάδες.

ψωμί και ελαιόλαδο

Οι εξελιγμένες νέες δοκιμές που έγιναν απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου βελτιώνει τα χημικά σήματα που σχετίζονται με τη στεφανιαία νόσο. Ακόμα δείτε τι θα συμβεί αν συνδυάσετε το λεμόνι με το ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, αρκούν μόλις 20 ml ελαιολάδου (τέσσερα κουταλάκια του γλυκού) την ημέρα για να επέλθουν αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις

Πέραν αυτού, το ελαιόλαδο περιέχει Ω6 λιπαρά οξέα, μια μορφή υγιεινών πολυακόρεστων λιπαρών που έχουν ευεργετικές επιδράσεις και σε άλλες παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια και η αρθρίτιδα. Επίσης, μειώνει την πίεση και βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της καλής και της κακής χοληστερόλης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share