Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Δεν μπορούσα να ανασάνω χωρίς οξυγόνο" - Η συγκλονιστική μαρτυρία μίας ασθενούς με κορωνοϊό

Τι αποκάλυψε η ίδια

25 Νοεμβρίου 2020 08:55
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός έχει καταφέρει να "χτυπήσει" για τα καλά την Ελλάδα με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινώς όλο και περισσότερο όπου ασθενείς περνούν την χειρότερη στιγμή της ζωής τους. Επίσης δείτε το χάρτη διασποράς των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα συγκλονίζει μία μαρτυρία ασθενούς κορωνοϊού όπου έφτασε λίγο πριν την διασωλήνωση και μόλις βγήκε από το νοσοκομείο. «Βουρκώνω όταν θυμάμαι πως με πήρε το ασθενοφόρο γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Περιγράφοντας τις ημέρες της ασθένειας της από τον κορωνοϊό η κα Κούτρα που συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα από την στιγμή που νόσησε (στις 26 Οκτωβρίου), σημείωσε πως νόσησε κατευθείαν και ήταν βαρύ για την ίδια και γι' αυτό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 14 ημέρες καθώς και οξυγόνο γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. «Ήμουν ένα βήμα πριν την διασωλήνωση...Είχα πολλούς πόνους στο στήθος και δεν μπορούσα να ανασάνω χωρίς οξυγόνο».

Εξηγώντας τον τρόπο που κόλλησε τον ιό ανέφερε πως δεν κατάλαβε από πού ξεκίνησε. «Υποθέτω από τον χώρο εργασίας παρόλο που έπαιρνα όλα τα μέτρα προφύλαξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως η ίδια επεσήμανε η μητέρα της - που εργάζεται ως νοσηλεύτρια- ήταν αυτή που παρακάλεσε τους γιατρούς να καθυστερήσουν την διασωληνωση. «Ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να μην ξυπνούσα».

Ερωτηθείς αν έχει ακόμα τα συμπτώματα η ίδια σημείωσε πως ακόμα δεν έχει φύγει η πνευμονία, η κόπωση, ο πονοκέφαλος και ότι κάνει ακόμα αγωγή. «Όταν φλερτάρεις με τον θάνατο αναθεωρείς κάποια πράγματα μετά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για τους αρνητές του κορωνοιού επεσήμανε πως «με εξοργίζουν, τέτοιοι άνθρωποι με πήραν στο λαιμό τους γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα».

ΕΟΔΥ: Εντοπίστηκαν 69 κρούσματα σε 1.362 rapid test

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι συνολικά 6 δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών 6 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον κορωνοϊό.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 1.362 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 69 θετικά κρούσματα (5,06%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 39 άνδρες και 30 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές. Σήμερα στην χώρα μας ανακοίνωθηκαν 2.135 νέα κρούσματα κορωνοϊού 101 νεκροί και 562 διασωληνωμένοι.

ΠΕ 'Ανδρου - Κόρθι

Πραγματοποιήθηκαν 51 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Θεσσαλίας - Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης

Πραγματοποιήθηκαν 478 rapid test και προέκυψαν 47 θετικά (9,83%). Αφορούν σε είκοσι έξι άνδρες και είκοσι μία γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

ΠΕ Κορινθίας - Κιάτο

Πραγματοποιήθηκαν 211 rapid test, και προέκυψε 1 θετικό (0.47%) το οποίο αφορά σε άνδρα ηλικίας 45 ετών.

ΠΕ Μεσσηνίας - Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκαν 174 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ροδόπης - Δωδεκανήσου 8-22, Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκαν 228 rapid test, και προέκυψαν 13 θετικά (5,70%). Αφορούν σε έξι άνδρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

ΠΕ Φθιώτιδας - Φιλίας 10, Λαμία

Πραγματοποιήθηκαν 220 rapid test, και προέκυψαν 8 θετικά (3,63%). Αφορούν σε έξι άνδρες και δυο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share