Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: 16 νεκροί στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες

Έχουν καταγραφεί συνολικά 1714 θάνατοι

24 Νοεμβρίου 2020 13:40
Κορωνοϊός: 16 νεκροί στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας, με 16 άτομα να έχουν καταλήξει τις τελευταίες ώρες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 1.714 θάνατοι.

Χθες σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα ήταν 1.388, οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 549 ενώ το προηγούμενο 24ωρο σημειώθηκαν 84 θάνατοι.

16 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: "Μας ζητούν να αποχαιρετίσουν τα δικά τους πρόσωπα"

Οι γιατροί στο νοσοκομείο δίνουν καθημερινώς μάχη για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να βλέπουν και να ακούν αρκετά πράγματα τα οποία τους "λυγίζουν". Επίσης μία 54χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα για την καθημερινότητα των γιατρών και νοσηλευτών μίλησε η πνευμονολόγος του «Σωτηρία» πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων τονίζοντας πως «το νοσοκομείο πια είναι σπίτι τους».

Η ίδια είπε στο Open ότι «κρυφτήκαμε πίσω από μάσκες και στολές και γίναμε ευδιάκριτοι. Μένουμε κάθε μέρα εδώ δυνατοί κορονοσκοποί. Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι δύσκολα. Μεγάλοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι μας αγκαλιάζουν, ζητούν να πάρουμε τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τα αποχαιρετήσουν».

Η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

«Μεγάλοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι μας αγκαλιάζουν, ζητούν να πάρουμε τα δικά τους πρόσωπα να τα αποχαιρετήσουν», ενώ, αναφορικά με το εάν οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν ασθενείς, ανάλογα με την ηλικία τους, η γιατρός σημείωσε πως «δεν βρισκόμαστε στο σημείο να επιλέγουμε».

Αναφερόμενη σε ένα από τα περιστατικά που τη συγκλόνισαν είπε: «Με συγκλόνισε ο χαμός του 42χρονου συναδέλφου που κατέληξε, στην είδηση κάθε θανάτου από COVID συγκλονιζόμαστε». «Το σπίτι μας είναι εδώ, ο ασθενής είναι οικογένειά μας. Στηρίχτε μας για να μπορέσουμε και εμείς να στηρίξουμε το σύστημα» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share