Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με την Aegean: Ώρες αγωνίας

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

24 Νοεμβρίου 2020 13:15
Ραγδαίες εξελίξεις με την Aegean: Ώρες αγωνίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Aegean Airlines εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τη συμφωνία πακέτο με τις ελληνικές αρχές όπου και υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να της δοθούν 120 εκατ. ευρώ κρατική στήριξη.

Συγκεκριμένα στο τελικό στάδιο συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές βρίσκεται η Aegean αναφορικά με συμφωνία πακέτο που συμπεριλαμβάνει και τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση σε συνέχεια των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όπως αναφέρει η Aegean, η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης της Ε.Ε. με την οποία έχουν γίνει ήδη διερευνητικές επαφές προκειμένου να οριστικοποιηθεί, όπως έχει γίνει κατά τους προηγούμενους μήνες και σε πολλές άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Aegean θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις υποχρεώσεις πληροφόρησης και διαφάνειας που υπέχει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

Οι αλλαγές της Aegean που θα φέρουν τα πάνω κάτω

Το καλοκαίρι του 2021 η Aegean Airlines θα ξεκινήσει 33 νέες πτήσεις εκ των οποίων 11 από αυτές να μην έχουν άμεσο ανταγωνισμό όταν ξεκινούν, ενισχύοντας περαιτέρω την συνδεσιμότητα της Ελλάδας και των τουριστικών προορισμών με σημαντικά ευρωπαϊκά αστικά κέντρα. Επίσης δείτε τις ραγδαίες αλλαγές που έκανε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η γνωστή ιστοσελίδα για τις αερομεταφορές www.anna.aero, Μύκονος και η Σαντορίνη θα έχουν οκτώ νέες πτήσεις η κάθε μία, η Κέρκυρα και το Ηράκλειο επτά, και τρεις η Θεσσαλονίκη.

Έντεκα από τις πτήσεις δεν θα έχουν άμεσο ανταγωνισμό, κατάσταση που θα αλλάξει για ορισμένες, καθώς θα προχωρά το Καλοκαίρι. Για παράδειγμα, τόσο η easyJet, όσο και η Volotea θα συνδέσουν αργότερα από την Aegean, την Μύκονο με την Βενετία.

27 δρομολόγια θα εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα, στην αρχή της σεζόν. Για παράδειγμα, το Ηράκλειο – Λονδίνο Gatwick, ξεκινά με δύο φορές την εβδομάδα και αργότερα αυξάνεται σε πέντε, ενώ το ΗράκλειοΠράγα ξεκινά με μία φορά την εβδομάδα και αργότερα αυξάνεται σε 3.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share