Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

"Έσπασε" τα μέτρα: Σε κορωνο-πάρτι ο Πρόεδρος της Αλβανίας - Οι απειλές προς τους αστυνομικούς

Τι έγινε;

24 Νοεμβρίου 2020 11:45
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον κορωνοϊό να "θερίζει" όλο τον κόσμο και τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι να αυξάνονται όλο και περισσότερο κάποιοι φαίνεται να μην τηρούν τα μέτρα και να προτιμούν να διασκεδάζουν όπως έκανε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όπου βρέθηκε σε κορωνοπάρτι.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα βρέθηκε σε κορωνοπάρτι, με την σύζυγό του Μόνικα Κριεμάδι, που είναι και αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης να είναι πρώτη το χορό στα γενέθλια του κωμικού ηθοποιού Μπες Καλάκου.

Η αστυνομία μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο υποχρεώθηκε να επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο στους τριάντα περίπου καλεσμένους την ώρα που ο Αλβανός πρόεδρος βλέπει την τηρούμενη απόσταση των καλεσμένων ως «υποδειγματική» κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας 'έσπασε' τα μέτρα και βρέθηκε σε πάρτι κορωνοϊού.

Απειλές με «απόλυση» στους αστυνομικούς για το πρόστιμο

Το πρόστιμο αντιστοιχεί σε περίπου 110 ευρώ για τον καθένα συμμετέχοντα, ανάμεσά τους φυσικά και ο Ιλίρ Μέτα που εκτόξευσε και απειλές κατά των αστυνομικών οργάνων λέγοντας ότι: «Με προσκάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, τα εστιατόρια ήταν ανοιχτά, η απόσταση ήταν υποδειγματική. Αυτοί οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που επηρεαστεί η ψηφοφορία, ο πρόεδρος δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος εάν οι αστυνομικοί καταλήξουν στα πόδια του λαού. Καλώ όλους να κάνουν τη δουλειά τους».

Ήδη, η κυβέρνηση Ράμα απέλυσε έξι αστυνομικούς που ήταν σε γνώση τους το πάρτι αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα για να το σταματήσουν. Τον μπελά του όμως βρήκε και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που επέτρεψε τη διοργάνωση της γιορτής των γενεθλίων, σε συνθήκες που παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα κατά του COVID-19 που πλήττει και τη γειτονική χώρα.

Να θυμίσουμε πως από τον περασμένο Αύγουστο, πέντε ασθενείς έχουν πηδήξει από τα μπαλκόνια νοσοκομείων και σπιτιών μη αντέχοντας τις βαριές συνέπειες του κορωνοϊού στον οργανισμό τους.

Δείτε το βίντεο από το πάρτι που ήταν ο πρόεδρος της Αλβανίας

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share