Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δήλωση σοκ: Πάμε προς απαγόρευση των μετακινήσεων τα Χριστούγεννα

Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

24 Νοεμβρίου 2020 10:18
Δήλωση σοκ: Πάμε προς απαγόρευση των μετακινήσεων τα Χριστούγεννα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία σοκαριστική δήλωση προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με την μετακίνηση από Νομό σε Νομό τα Χριστούγεννα ενώ δείτε με ποιο μέτρο μπορούν να σωθούν.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την μετακίνηση από Νομό σε Νομό τα Χριστούγεννα και αν θα επιτραπεί κάτι τέτοιο μετά την άρση του lockdown.

«…και εγώ θέλω να πάω να δω την μητέρα μου και τον πατέρα μου, αλλά δεν θα πάω», είπε ερωτηθείς σχετικά από τον κ. Παπαδάκη και συνέχισε λέγοντας πως με βάση τα τωρινά δεδομένα «είναι δύσκολο να επιτραπεί η διαπεριφερειακή μετακίνηση».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας μίλησε για την επιδότηση μακροχρόνια ανέργων και την πιθανότητα να δοθεί δώρο Χριστουγέννων στους ιατρούς. Αναφορικά με την εστίαση, ένας κλάδος ο οποίος έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά λόγω του lockdown, φαίνεται πως σχεδιάζεται να ανοίξει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με αυστηρούς όμως κανόνες και μειωμένο ωράριο ώστε να αποφευχθεί διασπορά του ιού.

«Υπάρχει σχέδιο για την εστίαση να ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα» τόνισε μιλώντας στον ANT1, ξεκαθάρισε όμως ότι σίγουρα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης». Δεν θα υπάρχουν όρθιοι, συμπλήρωσε και θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό με περιορισμό ατόμων μέσα στα εστιατόρια.

Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Πέτσας είχε μιλήσει και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για το ίδιο θέμα, διαβεβαιώνοντας πως η σταδιακή άρση των περιορισμών θα εξελιχθεί με βάση τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων, δίνοντας, ωστόσο, ένα πρώτο στίγμα του προβληματισμού που φαίνεται πως διαχέεται από τους ειδικούς προς το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τη διάδοση του ιού στη χώρα.

Άλλωστε, δεν είναι μόνο το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα που είναι διαφορετικά το 2020, αλλά όλο το έτος, όπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, ώστε να επιδιώξουν να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο και χωρίς την πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών, για λόγους πανδημίας.

Σίγουρα, πάντως μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες που θα πρέπει να ξεχάσουν φέτος οι Έλληνες είναι οι αποδράσεις σε χειμερινούς προορισμούς.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share