Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου

Όσα δήλωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης

24 Νοεμβρίου 2020 08:34
Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει την τρομακτική του πορεία στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι δεν αποκλείεται το γεγονός να δοθεί παράταση στο lockdown. Επίσης δείτε το ενδεχόμενο να περάσουμε τα Χριστούγεννα όπως το Πάσχα αλλά και τι πρόκειται να ανοίξει την συγκεκριμένη περίοδο.

Συγκεκριμένα να παραταθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου το lockdown πρότεινε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα κρούσματα σταθεροποιούνται και έτσι να βγούμε συντονισμένα και συντεταγμένα.

Εκτίμησε δε ότι και με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε δει πολύ μεγάλη αλλαγή στο σύστημα υγείας αφότου αρχίσει ο πληθυσμός να εμβολιάζεται με βάση το πλάνο που υπάρχει. «Τον Ιούνιο, ίσως και το Μάιο, τα πράγματα θα είναι σχεδόν κανονικότητα, θα γυρίσουμε στην κανονικότητα» προέβλεψε, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος θα προγραμματίσει διακοπές.

Να παραταθεί το lockdown πρότεινε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Για το τρίτο κύμα ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι κάτι εξωγενές, είναι αποτέλεσμα συμπεριφορών. Συντονισμένα η Ευρώπη αποφάσισε να πάει σε χαλαρά μέτρα. Ελπίζω ο επόμενος συντονισμός στην Ευρώπη να γίνει με πιο σοβαρά κριτήρια και να είναι με πιο αυστηρά μέτρα απ’ ότι ο προηγούμενος» είπε.

«Όπως είχαμε σοκ εγκλεισμού χρειαζόμαστε ένα σοκ έξω απ’ αυτό» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Δερμιτζάκης. «Επιμένω στο άνοιγμα, προσπαθούμε να κάνουμε μικροδιαχείριση, και δεν δουλεύει, γιατί είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες να την εφαρμόσουν γιατί υπάρχει απογοήτευση, κόπωση κλπ. Ο κόσμος λειτουργεί καλύτερα με θετικά κίνητρα παρά με τιμωρία» σημείωσε.

«Το σύστημα υγείας όσο μειώνονται τα κρούσματα σε ορίζοντα περίπου 2 με 3 εβδομάδες αργότερα θα μας δίνει χαμηλότερους αριθμούς. Αν το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει το σημερινό, έστω και με τρομερή πίεση, μπορεί να αντέξει και με μικρότερη πίεση» εξήγησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται καθημερινώς όλο και περισσότερο με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένα δεδομένα το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα αργά το βράδυ της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε τεστ και τα αποτελέσματα βγήκαν χθες το βράδυ και έδειξαν ότι ο υπουργός νοσεί. Η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι καλή και παραμένει στο σπίτι του τηρώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share