Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φρικτό τροχαίο 6μελούς οικογένειας - Νεκρά 13χρονο αγόρι και 5χρονο κοριτσάκι (photo-video)

Οικογενειακή τραγωδία

23 Νοεμβρίου 2020 14:03
Φρικτό τροχαίο 6μελούς οικογένειας - Νεκρά 13χρονο αγόρι και 5χρονο κοριτσάκι (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φρικτό τροχαίο συνέβη στην Αυστραλία με ένα αυτοκίνητο που μετέφερε μια 6μελη οικογένεια, η οποία έπεσε πάνω σε ένα φράγμα προκαλώντας μια φριχτή τραγωδία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, ίσως ήταν η κόπωση του οδηγού η πιθανότερη αιτία που οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα που άφησε δύο παιδιά νεκρά και ένα βρέφος να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Επίσης, σε φρικτό τροχαίο σκοτώθηκε 33χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής!

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και χτύπησε πάνω σε φράγμα στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της πολιτείας το Σάββατο το απόγευμα.

Το αμάξι προσγειώθηκε αναποδογυρισμένο στο νερό και βυθίστηκε μερικώς, καθώς τα νερά ήταν ρηχά. Διερχόμενοι οδηγοί και σωστικά συνεργεία προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να σώσουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες.

Δύο από τα παιδιά της οικογένειας, ένα αγόρι 13 ετών και ένα κορίτσι 5 ετών, έχασαν επιτόπου τη ζωή τους. Το 1 έτους βρέφος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Κουίνσλαντ και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το άλλο μωρό της οικογένειας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο φράγμα.

Ο 23χρονος άντρας και η 33χρονη γυναίκα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια. Θα χρειαστούν επέμβαση, χωρίς ωστόσο να απειλείται η ζωή τους.

Για «οικογενειακή τραγωδία» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας, Douglas McDonald, για «τραγική σκηνή».

«Οι ενήλικες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι και έβγαλαν τα δύο παιδιά. Διερχόμενοι αυτοκινητιστές σταμάτησαν και βοήθησαν στον απεγκλωβισμό και των άλλων παιδιών από το όχημα, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες».

Σύμφωνα με τον McDonald, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά πέθαναν από πνιγμό. Σήμερα δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι οι έρευνες είναι ακόμα στην αρχή, το αλκοόλ πρέπει να αποκλειστεί ως παράγοντας για την οικογενειακή τραγωδία.

«Όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις, η κούραση είναι ένας πραγματικά μεγάλος δολοφόνος στους δρόμους μας και σίγουρα αποτελεί βασικό κομμάτι της έρευνάς μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share