Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - AstraZeneca: Μεγάλη πιθανότητα το εμβόλιο να είναι 90% αποτελεσματικό

Τι δήλωσε η εταιρεία

23 Νοεμβρίου 2020 10:49
Κορωνοϊός - AstraZeneca: Μεγάλη πιθανότητα το εμβόλιο να είναι 90% αποτελεσματικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την πορεία του στον κόσμο με αποτέλεσμα οι εταιρείες να κάνουν ότι μπορούν για να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο κατά του ιού. Επίσης το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό στο 70%.

Συγκεκριμένα η AstraZeneca δήλωσε τη Δευτέρα πως το νέο εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού μπορεί να είναι γύρω στο 90% αποτελεσματικό χωρίς κάποια σοβαρή παρενέργεια. Πρόκειται για μια ακόμη θετική ανακοίνωση στο πλαίσιο του επιστημονικού αγώνα που δίνουν οι εταιρείες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το εμβόλιο που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήταν 90% αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της Covid-19 όταν χορηγήθηκε ως μισή δόση, ακολουθούμενη από ολόκληρη δόση με χρονική απόσταση τουλάχιστον ενός μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου σταδίου των δοκιμών σε Βρετανία και Βραζιλία, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα άλλο δοσολογικό σχήμα έδειξε αποτελεσματικότητα 62% όταν χορηγήθηκε ως δύο πλήρεις δόσεις με διαφορά τουλάχιστον ενός μήνα και η συνδυασμένη ανάλυση και από τα δύο δοσολογικά σχήματα είχε ως αποτέλεσμα μέση αποτελεσματικότητα 70%. Όλα τα αποτελέσματα ήταν στατιστικά σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμβόλια από την Pfizer και την Moderna έδειξαν 95% προστασία.

Κορωνοϊός: Πιθανή η έγκριση του εμβολίου της Pfizer την προσεχή εβδομάδα

Συνεχίζει να "χτυπάει" ο κορωνοϊός όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται όλο και πιο δύσκολα και με τις χώρες να παίρνουν όλο και περισσότερα μέτρα, αλλά υπάρχει και η πιθανή άρση του lockdown σε όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα "The Telegraph" έγραψε σήμερα ότι το εμβόλιο της Pfizer κατά του Covid-19 θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες βρετανικές ρυθμιστικές αρχές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή θα αρχίσει επίσημη αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech SE, με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να αναφέρει ότι είναι έτοιμο να χορηγήσει δόσεις του εμβολίου την 1η Δεκεμβρίου, γράφει η Telegraph σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share