Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Τον Άντονι Μπλίνκεν διάλεξε για υπουργό Εξωτερικών ο Τζο Μπάιντεν

Ξεκινάει σιγά σιγά τις διαδικασίες

23 Νοεμβρίου 2020 07:07
ΗΠΑ: Τον Άντονι Μπλίνκεν διάλεξε για υπουργό Εξωτερικών ο Τζο Μπάιντεν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκινάει σιγά σιγά να βάζει μπρος τα πράγματα για τη θητεία του στο Λευκό Οίκο με τον ίδιο να έχει ανακοινώσει ήδη τη σύνθεση του επιτελείου του.

Συγκεκριμένα ο Άντονι Μπλίνκεν θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Μάλιστα, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ – όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων – αναμένεται να ανακοινώνει επίσημα τον μελλοντικό διορισμό του Μπλίνκεν αύριο, Τρίτη (24/11).

Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας, και ο ίδιος ο Μπλίνκεν απέφυγαν να σχολιάσουν το σχετικό δημοσίευμα. Συνεργάτης του Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Μπλίνκεν είναι όντως ο πιθανότερος υποψήφιος για να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού ορκιστεί ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι επικρατέστεροι ΥΠΟΙΚ

Σίγουρος πως τον εκλεκτό του για το υπουργείο Οικονομικών θα τον δεχτούν εύκολα όλες οι… πτέρυγες των Δημοκρατικών, δηλώνει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα γίνει «τσάρος» της αμερικανικής οικονομίας την επόμενη εβδομάδα, πριν είτε μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, την επόμενη Πέμπτη. «Θα δείτε ότι είναι κάποιος, για τον οποίο νομίζω ότι θα γίνει αποδεκτός από όλες τις τάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος…, τις προοδευτικές και τις μετριοπαθείς», είπε.

Τα ονόματα στη λίστα υποψηφίων που έχει καταρτίσει ο Τζο Μπάιντεν συμπεριλαμβάνουν την πρώην πρόεδρο της Fed, Τζάνετ Γέλεν, τη σημερινή διοικητή της Fed, Λέιλ Μπρέϊναρντ, τη Σάρα Μπλουμ Ρασκίν, πρώην διοικήτρια της Fed και τον Ράφαελ Μπόστιτς, πρόεδρο της Fed της Ατλάντα.

Ο διορισμός του υποψηφίου του Μπάιντεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ιστορική ατζέντα ζητημάτων, τόσο σε εύρος, όσο και σε βάθος. Το ίδιο πρόσωπο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίσεις, ταυτόχρονα με την υλοποίηση των υψηλών στόχων που έθεσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share