Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός - Lockdown: Αλλάζουν τα δεδομένα για την άρση του - Πως θα γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων

Τι βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνσης

22 Νοεμβρίου 2020 20:49
Κορωνοϊός - Lockdown: Αλλάζουν τα δεδομένα για την άρση του - Πως θα γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία μεγάλη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να αποδειχτεί και σήμερα μέσα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον ιό, αλλά αυτό που αναρωτιούνται σχεδόν όλοι είναι πότε θα γίνει η άρση του lockdown και ειδικά τώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα προς παράταση οδεύει το Lockdown, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Αν και τυπικά η καραντίνα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα στις 7 Νοεμβρίου έληγε στις 30 του μηνός, ωστόσο εδώ και αρκετές μέρες τα κυβερνητικά στελέχη σε δηλώσεις τους τονίζουν ότι θα είναι ανέφικτη η άρση του lockdown, την ώρα που παρατηρείται τέτοια πίεση στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον Alpha, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει ότι η παράταση του lockdown έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον ως και τις 7 Δεκεμβρίου. «Τίποτα δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τις 7 Δεκεμβρίου», ήταν τα λόγια του, σύμφωνα πάντα με τον Alpha. Μάλιστα, η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Στην Ελλάδα το lockdown αναμένεται να παραμείνει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα από το σπίτι

Πολύ διαφορετικά θα είναι τα Χριστούγεννα του 2020, όπως όλες οι γιορτές άλλωστε αυτού του έτους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο «τραπέζι» είναι και η παράταση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, που σημαίνει ότι χριστουγεννιάτικα τραπέζια εκτός νομού κατοικίας με οικογένεια και φίλους καλό θα ήταν να τα μην γίνουν.

Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να διαρκέσει το lockdown στην Ελλάδα.

Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση του Lockdown

Πρώτος σταθμός της άρσης του lockdown, θα είναι το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο δεν θα είναι σταδιακό αλλά θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί. Πιθανότατα στις 15 Δεκεμβρίου θα βάλουν «μπρος» τόσο το λιανεμπόριο όσο και η εστίαση, ωστόσο με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να προσαρμοστεί και από τις 9 το βράδυ που είναι σήμερα να ισχύει από τις 11 ή 12 τα μεσάνυχτα.

Ένα σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι είναι η πιθανότητα να μην γίνει lockdown στη Βόρεια Ελλάδα.

Το σενάριο για τη Βόρεια Ελλάδα

Ακόμη ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να μην γίνει άρση του lockdown στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία κυριολεκτικά «φλέγεται», καθώς οι ΜΕΘ είναι στο «κόκκινο», ενώ καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις. Να ανοίξουν δηλαδή εστίαση και λιανεμπόριο στην υπόλοιπη Ελλάδα και όχι στη Θεσσαλονίκη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share