Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πως θα γίνονται οι αγορές με τη μέθοδο click away

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

22 Νοεμβρίου 2020 14:16
Κορωνοϊός: Πως θα γίνονται οι αγορές με τη μέθοδο click away
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη χώρα με αποτέλεσμα αρκετά πράγματα να "παγώνουν" στη χώρα τώρα και με το lockdown. Επιπλέον Έλληνες γιατροί εξέφρασαν την ανησυχία τους για ένα τρίτο κύμα πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης του lockdown στις Νοεμβρίου και θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο, ότι η γενική καραντίνα θα παραταθεί στη χώρα από 1η Δεκεμβρίου, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης σε όλη την επικράτεια.

Ήδη η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη σταδιακή άρση των περιορισμών και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσα στον Δεκέμβριο και όπως δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα καταστήματα, είναι τα ψώνια με την μέθοδο click away.

Οι αγορές μας λοιπόν θα γίνονται ως εξής:

  • παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα
  • η παραγγελία θα ετοιμάζεται
  • ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη
  • ο πολίτης θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα
  • Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η ανθρώπινη επαφή και ο συγχρωτισμός εντός καταστήματος.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί. Η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα».

Κορωνοϊός - Χαλκιδική: Άνοιξαν τα καταστήματα τους παράνομα αλλά αυτό που αντίκρισαν στη συνέχεια δεν ήταν πελάτες

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να γίνεται χειρότερη σε όλη την Ελλάδα και τα μέτρα να γίνονται όλο και πιο ασφυκτικά κάποιοι προτιμούν να τα αγνοήσουν και να κάνουν αυτό που θέλουν, όπως το πάρτι που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά όπου και συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι.

Συγκεκριμένα στη Χαλκιδική στην περιοχή της Καλλικράτειας δύο άντρες λειτουργούσαν την επιχείρηση τους, παρά τα μέτρα απαγόρευσης. Πρόκειται για επιχείρηση πώλησης ηλεκτρικών ειδών και ειδών υγιεινής, την οποία οι ιδιοκτήτες άνοιξαν παραβιάζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι δύο άντρες, 46 και 40 ετών συνελήφθησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας. Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share