Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις νεκροί μέσα σε 24 ώρες - Απεβίωσε μία 33χρονη

Τραγική η κατάσταση

22 Νοεμβρίου 2020 13:39
Κορωνοϊός - Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις νεκροί μέσα σε 24 ώρες - Απεβίωσε μία 33χρονη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζει ο κορωνοϊός να "χτυπάει" την Ελλάδα αφήνοντας πίσω του αρκετούς θανάτους όπου και πριν από λίγο στην Αλεξανδρούπολη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Επίσης οι Έλληνες γιατροί ανησυχούν για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ανάμεσα τους και μια 33χρονη από την Αλεξανδρούπολη, ενώ σημειώθηκαν 24 νέες εισαγωγές και 16 εξιτήρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν το rapid test το οποίο βγήκε θετικό.

Επίσης κατέληξαν δύο άνδρες, ένας 73 ετών από την Ξάνθη και ένας 66 ετών από την Καβάλα οι οποίοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, καθώς και μια 84χρονη από τις Φέρες η οποία επίσης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ωστόσο νοσηλευόταν στην μονάδα covid-19 .

Εξήντα είναι οι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό που καταγράφονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σήμερα Κυριακή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 91 ασθενείς, εκ των οποίων 75 στη covid-19, στη ΜΕΘ 13 και στη ΜΕΛ 4.

Κορωνοϊός - Συναγερμός για τη Βόρεια Ελλάδα: Ο κόσμος να βγαίνει μόνο για τα απαραίτητα

Η συντονίστρια και διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας και ειδικά σε αυτά της Βόρειας Ελλάδας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επίσης δείτε για το τρίτο κύμα της πανδημίας που ανησυχούν οι Έλληνες γιατροί.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο MEGA, η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό. Παράλληλα, σημείωσε πως καθώς οι νοσηλείες ασθενών ακολουθούν τα κρούσματα με διαφορά φάσης μίας έως δύο εβδομάδων, τα νοσοκομεία θα εξακολουθούν να είναι «φορτωμένα» για άλλες τουλάχιστον 15 μέρες.

Για την αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες, τόνισε ότι αυτό συμβαδίζει με τη συνολική αύξηση που παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Για τις απώλειες νέων ανθρώπων και μάλιστα χωρίς υποκείμενα νοσήματα σημείωσε: «Χάνουμε νέο κόσμο και πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα». Παράλληλα ανέφερε πως εκτός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία υπάρχουν πολλοί άλλοι που νοσούν και λαμβάνουν αγωγή στο σπίτι τους.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share