Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν καλεί την ΕΕ σε διάλογο

«Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να μην λύνεται με διάλογο», δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος

21 Νοεμβρίου 2020 17:03
Ο Ερντογάν καλεί την ΕΕ σε διάλογο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο. «Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του, μέσω βιντεοδιάσκεψης, στο συνέδριο του κόμματός του AKP.

«Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε παρά στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη», διαβεβαίωσε. «Θέλουμε μια ισχυρότερη συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας», τόνισε ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να μην λύνεται με διάλογο»

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό που δεν μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην ίδια ομιλία, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει ενεργά τις παλιές και στενές σχέσεις συμμαχίας με τις ΗΠΑ για να βρεθεί μια λύση στα περιφερειακά και διεθνή προβλήματα».

Μπορεί η Τουρκία να επιθυμεί "διάλογο", ωστόσο οι κινήσεις της δεν δείχνουν αυτό, μετά και τη νέα προκλητική Navtex που εξέδωσε σήμερα. Δείτε την απάντηση της Ελλάδας στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν καλεί την ΕΕ σε διάλογο

Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis - Έχει ισχύ μέχρι 29 Νοεμβρίου

Συνεχίζει την προκλητική της στάση η Τουρκία, καθώς πριν λίγο εξέδωσε νέα Navtex για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Η νέα Navtex (πορτοκαλί περιοχή) έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου.

Η Άγκυρα βρέθηκε χθες στο «στόχαστρο» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν την βαθιά τους ανησυχία για την μονομερή απόφαση για το άνοιγμα των Βαρωσίων και να ζητούν από την Τουρκία να ανακαλέσει.

Νέα Navtex από την Τουρκία

Συναγερμός στο Αιγαίο: Υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες

Συνεχίζει να κάνει απειλητικές κινήσεις η Τουρκία με τις πτήσεις των F-16 πάνω από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Παναγία και τις Οινούσες.

Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, στις 14:12, υπερπτήση πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 24.500 πόδια. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Τουρκικά F-16 πραγματοποιήσαν υπερπτήση πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες.

Νωρίτερα, τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν, υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι. Το ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε στις 25.000 πόδια, ενώ το δεύτερο ζεύγος στα 16.000 πόδια, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share