Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία - Πάνω από 5 εκατομμύρια κρούσματα στην Ανατολική Ευρώπη

Απίστευτο

21 Νοεμβρίου 2020 14:48
Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία - Πάνω από 5 εκατομμύρια κρούσματα στην Ανατολική Ευρώπη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πορεία του κορωνοϊού και συγκεκριμένα στην Ευρώπη γίνεται όλο και χειρότερη με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα κατά πολύ και με γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα στην Πάτρα σε μία πολυκατοικία στην Αγυιά βρέθηκαν 15 κρούσματα.

Η ανατολική Ευρώπη περιλαμβάνει την Λευκορωσία, τη Βουλγαρία, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Πολωνία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία και καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα που επιφέρει ο κορωνοϊός στη γηραιά ήπειρο.

Η ανατολική Ευρώπη κατέγραψε πάνω από 82.000 κρούσματα σε μία ημέρα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε πάνω από 1.500 θανάτους ημερησίως, κατά μέσο όρο.

Στην ανατολική Ευρώπη τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια.

Η Ρωσία, η Πολωνία και η Ουκρανία βρίσκονται μεταξύ των 20 χωρών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως. Η αύξηση των μολύνσεων Covid-19 είχε ως αποτέλεσμα η Ρωσία να υπερβεί το όριο των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία σε σύνολο μολύνσεων.

Η Ευρώπη έχει προς το παρόν καταγράψει πάνω από 15 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 346.000 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Κορωνοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: "Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου"

Συνεχίζει ο κορωνοϊός να "απειλεί" την Ελλάδα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας όπου αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από πριν. Σημειώνεται ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Καπράβελος μίλησε στο Open και την Φαίη Μαυραγάνη για την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 25 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

Ο διευθυντής του Παπανικολάου μίλησε για την ασφυκτική κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο.

Ο κ. Καπράβελος επισημαίνει ότι «οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν κάποιες μέρες για προετοιμασία. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, περιμένουμε ποιος θα χάσει τη ζωή του. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τον διψήφιο αριθμό θανάτων. Η λύση που βλέπουμε είναι η ένταξη όλου του ιδιωτικού τομέα και συστράτευση. Όσο αργούμε χάνουμε χρόνο. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα χρειάζονται εκπαίδευση που έπρεπε ήδη να είχε γίνει!»

«Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν το σύστημα. Και περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και η πολιτεία να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα. Δεν αρκεί το χειροκρότημα» τόνισε.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Συναγερμός στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα κορωνοϊού

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ, Δαφνί), μετά τον εντοπισμό 16 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), πρόκειται για 10 ψυχικά ασθενείς, ολοι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονταν στο Γηροψυχιατρικό τμήμα και έξι εργαζόμενους.

Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματας, Παμμακάριστο και Αττικό και οι 3 στην παθολογική κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Στο τμήμα νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι ασθενείς και υπάρχει ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού. Ακόμη διαβάστε τη νέα δήλωση σοκ από την Λινού για τον κορωνοϊό.

Κρούσματα κορωνοϊού στο Ψυχιατρίκο Νοσοκομείο Αττικής

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share