Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: "Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου"

Όσα είπε αναλυτικά

21 Νοεμβρίου 2020 14:03
Κορωνοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζει ο κορωνοϊός να "απειλεί" την Ελλάδα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας όπου αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από πριν. Σημειώνεται ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Καπράβελος μίλησε στο Open και την Φαίη Μαυραγάνη για την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 25 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

Ο κ. Καπράβελος επισημαίνει ότι «οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν κάποιες μέρες για προετοιμασία. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, περιμένουμε ποιος θα χάσει τη ζωή του. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τον διψήφιο αριθμό θανάτων. Η λύση που βλέπουμε είναι η ένταξη όλου του ιδιωτικού τομέα και συστράτευση. Όσο αργούμε χάνουμε χρόνο. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα χρειάζονται εκπαίδευση που έπρεπε ήδη να είχε γίνει!»

«Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν το σύστημα. Και περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και η πολιτεία να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα. Δεν αρκεί το χειροκρότημα» τόνισε.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Συναγερμός στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα κορωνοϊού

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ, Δαφνί), μετά τον εντοπισμό 16 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), πρόκειται για 10 ψυχικά ασθενείς, ολοι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονταν στο Γηροψυχιατρικό τμήμα και έξι εργαζόμενους.

Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματας, Παμμακάριστο και Αττικό και οι 3 στην παθολογική κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Στο τμήμα νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι ασθενείς και υπάρχει ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού. Ακόμη διαβάστε τη νέα δήλωση σοκ από την Λινού για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός - Λάρισα: "Έφυγε" από τη ζωή ο ασθενής που είχε ζητήσει να αποχαιρετίσει την οικογένεια του με βιντεοκλήση

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω του αρκετά κρούσματα και νεκρούς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του άλλο ένα άτομο από τον ιό. Επίσης διακοσμήθηκε στο ΑΧΕΠΑ ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Συγκεκριμένα τραγικό τέλος είχε η ιστορία ενός ηλικιωμένου, προσβεβλημένου από κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η επιθυμία του 80χρονου να μην διασωληνωθεί, αλλά να αποχαιρετίσει τους δικούς του μέσω βίντεο κλήσης, είχε δημοσιοποιηθεί από τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Απόστολου Κομνού, προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο.

Δυστυχώς ο ηλικιωμένος λίγες ώρες αφότου αποχαιρέτισε τους δικούς του, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα ξημερώματα κατέληξε, παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της επιθυμίας του να μην διασωληνωθεί.

Θυμηθείτε στο επόμενο βίντεο τι είχε πει στον Νίκο Ευαγγελάτο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, για τον άτυχο ηλικιωμένο.

Παράλληλα, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, είπε ότι ευελπιστεί να υπάρξει από την σημερινή εφημερία του θεραπευτηρίου και έπειτα μείωση των ασθενών και της πίεσης στο σύστημα υγείας της περιοχής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share