Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έκτακτη απόφαση για στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό: Από πότε ξεκινάει

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

21 Νοεμβρίου 2020 13:48
Έκτακτη απόφαση για στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό: Από πότε ξεκινάει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό από τους εργαζομένους σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα βοηθήσει στον αγώνα κατά του κορωνοϊού μετατρέποντας ορισμένα τρένα της σε μεταφορικά για ασθενείς.

Συγκεκριμένα στάση εργασίας σε μετρό (γραμμές 1,2,3) προκήρυξαν για σήμερα από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, το Συνδικάτο Σταθμαρχών- Εργαζομένων Πρώτη Γραμμή και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ.

Η ανακοίνωση

«Λόγω της άρνησης και της ολιγωρίας της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Α.Ε. να απαντήσει σε ζητήματα που αφορούν τόσο στην έναρξη των συνομιλιών για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όσο και στην πρόληψη- οργάνωση σε ζητήματα Covid-19, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μας, ύστερα από συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κήρυξη μίας προειδοποιητικής Στάσης Εργασίας, το Σάββατο 21-11-2020, από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας».

Γιουχάν η Θεσσαλονίκη! Θα κλείσουν τα πάντα για 15 ημέρες!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού με τους ειδικούς να προτείνουν οριστικό κλείσιμο στα πάντα για να μην θρηνήσουμε τεράστιο αριθμό νεκρών!

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής "Σήμερα" στον ΣΚΑΙ και ξεκαθάρισε πως η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη χρειάζεται τεράστια προσοχή, αφού αν δεν κλείσουν τα πάντα για 15 ημέρες τότε ο αριθμός των νεκρών θα ξεφύγει επικίνδυνα και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη!

Μάλιστα άμεση είναι και η επίταξη για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στην συμπρωτεύουσα σύμφωνα με τους ειδικούς!

Τεράστια πίεση στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης: Προς επίταξη οι ιδιωτικές κλινικές, διακομιδές με τρένο στην Αθήνα

Ισχυρές πιέσεις μετά τη συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και κυρίως νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπου το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Με τις διασωληνώσεις να καταγράφουν χθες νέο αρνητικό ρεκόρ και να αγγίζουν τις 499, και τον πυρήνα των ασθενών να νοσηλεύεται σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, το υπουργείο Υγείας απηύθυνε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης να παραχωρήσουν 200 κλίνες για ασθενείς Covid-19. Το τελεσίγραφο προς τους ιδιοκτήτες των κλινικών εξέπνευσε στις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης. Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.


Από την πλευρά της πάντως η Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών επικαλέστηκε φόβους διασποράς του ιού και αδυναμία χειρισμού τέτοιων χειρισμών, γεγονός που σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην επίταξη των 200 κλινών.

Κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές πάντως, λαμβάνουν νέα μέτρα και καταστρώνουν διαρκώς νέα σχέδια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξημένο ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν από διακομιδές ασθενών στην Αττική όπου υπάρχουν ελεύθερες κλίνες είτε με αεροσκάφος C130 είτε ακόμα και με αμαξοστοιχία που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και διαμορφώνεται ειδικά για τις ανάγκες του συστήματος Υγείας.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού στην κοινότητα που περιλαμβάνουν κλείσιμο από τις 6 σήμερα το πρωί του συνοριακού σημείου ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής και στα βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.
Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share