Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα κορωνοϊού

Πρόκειται για δέκα ασθενείς και έξι εργαζόμενους

21 Νοεμβρίου 2020 13:45
Συναγερμός στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ, Δαφνί), μετά τον εντοπισμό 16 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), πρόκειται για 10 ψυχικά ασθενείς, ολοι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονταν στο Γηροψυχιατρικό τμήμα και έξι εργαζόμενους.

Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματας, Παμμακάριστο και Αττικό και οι 3 στην παθολογική κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Στο τμήμα νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι ασθενείς και υπάρχει ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού. Ακόμη διαβάστε τη νέα δήλωση σοκ από την Λινού για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός - Λάρισα: "Έφυγε" από τη ζωή ο ασθενής που είχε ζητήσει να αποχαιρετίσει την οικογένεια του με βιντεοκλήση

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω του αρκετά κρούσματα και νεκρούς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του άλλο ένα άτομο από τον ιό. Επίσης διακοσμήθηκε στο ΑΧΕΠΑ ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Συγκεκριμένα τραγικό τέλος είχε η ιστορία ενός ηλικιωμένου, προσβεβλημένου από κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η επιθυμία του 80χρονου να μην διασωληνωθεί, αλλά να αποχαιρετίσει τους δικούς του μέσω βίντεο κλήσης, είχε δημοσιοποιηθεί από τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Απόστολου Κομνού, προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο.

Δυστυχώς ο ηλικιωμένος λίγες ώρες αφότου αποχαιρέτισε τους δικούς του, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα ξημερώματα κατέληξε, παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της επιθυμίας του να μην διασωληνωθεί.

Θυμηθείτε στο επόμενο βίντεο τι είχε πει στον Νίκο Ευαγγελάτο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, για τον άτυχο ηλικιωμένο.

Παράλληλα, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, είπε ότι ευελπιστεί να υπάρξει από την σημερινή εφημερία του θεραπευτηρίου και έπειτα μείωση των ασθενών και της πίεσης στο σύστημα υγείας της περιοχής.

Κορωνοϊός: Εξελίξεις με την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Εξελίξεις υπάρχουν με την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με μια ανακοίνωση να αναφέρει την κατάστασή του, μετά το προηγούμενο έκτακτο ανακοινωθέν.

Ο Αρχιεπίσκοπος που νοσεί από κορωνοϊό δεν παρουσιάζει πυρετό και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή».

Σε καραντίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ραγδαίες εξελίξεις!

Δε θα τεθεί σε προλητική καραντίνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο οποίος νοσεί από τον κορωνοϊό και εισήχθη σήμερα το πρωί στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, «ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19, το οποίο ήταν αρνητικό και για τον πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share