Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έτοιμη να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας

Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, καθηγητής, Φίλιππος Τσαλίδης

21 Νοεμβρίου 2020 10:36
Κορωνοϊός: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έτοιμη να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ετοιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια καταπολέμησης την πανδημίας του κορωνοϊού με όποιον τρόπο της ζητηθεί, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, καθηγητής, Φίλιππος Τσαλίδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιβεβαιώνει παράλληλα ότι πράγματι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετέφερε έξι οχήματα στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά νοσούντων εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη», ενώ σε «σφράγισμα» των χερσαίων συνόρων της χώρας, στη Βόρεια Ελλάδα προχώρησε η κυβέρνηση.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στα τρένα λόγω της Covid 19 ο κ. Τσαλίδης διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα καθαρισμών και απολυμάνσεων που εφαρμόζονται και στην ΕΕ.

Έχει μάλιστα προβλεφθεί σε κάθε αμαξοστοιχία χώρος απομόνωσης περιστατικού με Covid 19. Αναφέρει επίσης ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διατήρησε σε ισχύ όλα τα εκτελούμενα υπό κανονικές συνθήκες δρομολόγια στον προαστιακό και έτσι δεν παρατηρείται συνωστισμός μεταξύ των επιβατών του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει ότι στις αρχές Ιανουαρίου έρχεται στην Ελλάδα από την Ιταλία το πρώτο από τα νέα τρένα και το πρώτο δρομολόγιο στη γραμμή Αθήνα -Θεσσαλονίκη με νέο τρένο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Τα υπόλοιπα νέα τρένα θα έλθουν μέσα στο 2021 ενώ νέα τρένα θα δρομολογηθούν και στον προαστιακό διευκρινίζει ο κ Τσαλίδης και υπογραμμίζει ότι «ο σχεδιασμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά κανονικά

Κορωνοϊός: Δεδομένη η παράταση του απαγορευτικού - Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, ο οποίος δε σταματά να εξαπλώνεται και το επιδημιολογικό φορτίο δε μειώνεται ακόμη σημαντικά, με την πίεση στο ΕΣΥ να είναι μεγάλη, σε βαθμό που αναμένεται η επίταξη ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 5 ημέρες τα κρούσματα έφτασαν τα 6.235. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα ενεργά κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα αυξάνονται παρά το lockdown που συμπληρώνει πλέον τρεις εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη. Μέσα δύο ημέρες μόλις αυξήθηκαν κατά 2.000 τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, όπως σημείωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN.

Οι 19 ημέρες lockdown δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα με τον κ. Εξαδάκτυλο να απαντά: «Μπορούμε να περιμένουμε ελπιδοφόρα στοιχεία τις επόμενες ημέρες αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή η παραμικρή χαλάρωση μπορεί να φέρει επιδείνωση και όχι βελτίωση».

Πάντως ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επανέλαβε το αίτημα για νέα αυστηρότερα μέτρα στην συγκεκριμένη περιοχή. «Έχουμε ζητήσει μαζί με τον Δήμαρχο και τον Πρύτανη ΑΠΘ και τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο επίπεδο του Μαρτίου. Για να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση».

Στην ερώτηση για το πως θα αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε ΜΕΘ και κρεβάτια νοσηλείας απάντησε: «Η κατάσταση είναι πολεμική. Θα δούμε ότι προβλέπεται και ότι πρέπει να γίνει. Και ας θυμόμαστε ότι είναι αναγκαία αυτά που θα γίνουν και δεν χρειάζεται κριτική. Την ώρα της μάχης δεν μπορεί να υπάρχει κριτική, αλλά μετά».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share