Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γηροκομείο Αθηνών: Ένοχος για κακοδιαχείριση ο πρώην πρόεδρος

Στη φυλακή οδηγείται

20 Νοεμβρίου 2020 14:43
Γηροκομείο Αθηνών: Ένοχος για κακοδιαχείριση ο πρώην πρόεδρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλες εξελίξεις ανακοινώθηκαν για το γηροκομείο Αθηνών όπου ο πρώην πρόεδρος παίρνει το δρόμο για τη φυλακή διότι κρίθηκε, ομόφωνα, ένοχος για την κακοδιαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος. Παράλληλα πριν λίγες μέρες κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Ασβεστοχώρι.

Συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 16 ετών και 6 μηνών, χωρίς η ποινή του να έχει ανασταλτικό με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ένοχοι κρίθηκαν για τα ίδια αδικήματα και δύο συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξη 13 και 9 ετών, αντίστοιχα. Ωστόσο, για τα πρώην μέλη του Δ.Σ που καταδικάστηκαν οι δικαστές αποφάσισαν η ποινή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι να κριθεί η υπόθεση τους από το Εφετείο.

Κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου, μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως ενημέρωσε την ΕΡΤ Σερρών ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος, μετά από rapid test που έγιναν στους ηλικιωμένους, βρέθηκαν 11 θετικοί στον ιό ενω δυο ηλικιωμένοι είναι εμπύρετοι.

Έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο στο Γηροκομείο για νέα τεστ, ενώ παράλληλα σήμερα κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ουρές έξω από το ΑΧΕΠΑ για rapid test

Ουρές κόσμου από πολίτες που έσπευσαν να κάνουν rapid test για τον κορωνοϊό έχουν σχηματιστεί από το πρωί έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας voria.gr, έξω από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται άτομα κάθε ηλικίας. Η ουρά επεκτείνεται αρκετά μέτρα έξω από το προαύλιο του νοσοκομείου, όπου έχουν στηθεί σκηνές για τα τεστ.

Αντίστοιχες εικόνες έχουν δημιουργηθεί τις περασμένες ημέρες σε αρκετά νοσοκομεία που είχαν εφημερία, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας αφού και χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.422 κρούσματα με τα 595 να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share