Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα των θυμάτων - 28 νεκροί σε μία ημέρα

Μεγαλώνει και άλλο ο κατάλογος των θυμάτων που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό

20 Νοεμβρίου 2020 14:03
Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα των θυμάτων - 28 νεκροί σε μία ημέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη 28 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό. Πλέον ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 1.375, σε αντίθεση με την περασμένη Παρασκευή που ήταν 997.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν καταλήξει 378 άνθρωποι στα νοσοκομεία όλης της χώρας, κυρίως όμως σε εκείνα της Βόρειας Ελλάδας που η πανδημία σαρώνει, φτάνοντας στα όρια τις αντοχές του συστήματος υγείας και των ανθρώπων του.

Ο αριθμός των νεκρών την τελευταία εβδομάδα δείχνει ότι κατά μέσο όρο χάνονται 54 άνθρωποι κάθε εικοσιτετράωρο ή αλλιώς ένας άνθρωπος περίπου ανά μισή ώρα. Η πλειονότητα των ανθρώπων που χάθηκαν ήταν ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα.

Ενώ χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο "μαύρο" ρεκόρ με 499 διασωληνωμένους - 3.227 τα κρούσματα και 59 οι νεκροί.

Κορωνοϊός: Στην εντατική γνωστός τραγουδιστής - "Παλεύει" για τη ζωή του

Ο κορωνοϊός χτύπησε για τα καλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο με το πιο πρόσφατο κρούσμα να πρόκειται για ένα διάσημο τραγουδιστή - ράπερ. Παράλληλα δείτε και τη ανήρτησε ο Γιώργος Μαυρίδης μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται για κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του με τον κορωνοϊό δίνει ο ράπερ Jeremih, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο σε κλινική του Σικάγο, με τους γιατρούς να τον μεταφέρουν αμέσως σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Ο Jeremih βρίσκεται στην εντατική σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Συνεχίστε να προσεύχεστε για εκείνον», ανέφερε η ανακοίνωση του μάνατζέρ του στα social media. Ο Jeremih έχει πάρα πολλά hits με αμέτρητα views στο Youtube, μεταξύ των οποίων το "Put It Down On Me", το "Birthday Sex" και το "Don't Tell'Em".

Στο πλάι του Jeremih, έστω και από μακριά, τάχθηκαν δεκάδες συνάδελφοί του, ανάμεσά τους ο 50 Cent: «Προσευχηθείτε για τον φίλο μου. Δεν είναι καλά. Ο Covid είναι πραγματικότητα. Δίνει μάχη στο Σικάγο».

Στο νοσοκομείο η σύντροφος του Γιώργου Μαυρίδη

Ο Γιώργος Μαυρίδης αφού πήγε στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρής κατάστασης που βρίσκεται από τον κορωνοϊό λίγες μέρες μετά ανακοίνωσε η σύντροφος του Κρίστη Καθάργια ότι βρέθηκε και εκείνη θετική στον ιό.

Συγκεκριμένα ο παρουσιαστής νοσηλεύεται καθώς αντιμετωπίζει βαριά συμπτώματα του κορωνοϊού, ενώ η σύντροφός του μέχρι χθες βρισκόταν στο σπίτι από όπου μίλησε στην εκπομπή Live News στο Mega για την κατάσταση της υγείας τους αναφέροντας:

«Μας έπιασε πολύ βαριά. Πολύ χάλια. Ο Γιώργος πάει να βγάλει μια κουβέντα και βήχει πάρα πολύ από τα πνευμόνια του. Είμαστε πολύ δύσκολα και οι δύο. Έχουμε όλα τα συμπτώματα και οι δύο. Ο Γιώργος είχε και τη δύσπνοια. Και στον λαιμό πονάς και δεν μυρίζεις και δεν έχεις γεύση. Ο Γιώργος είναι ήδη μια βδομάδα έτσι. Ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα, εγώ ξεκίνησα την Πέμπτη. Χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, εγώ ακόμα κάθομαι στο σπίτι. Θα δούμε πως θα εξελιχθώ και αν θα ακολουθήσω κι εγώ ή αν θα παραμείνω εδώ.

Δεν μπορώ να σηκωθώ. Νιώθω ότι θέλω μόνιμα να κοιμάμαι από την αδυναμία. Δεν μπορώ να πάω ούτε μέχρι το μπάνιο. Και εμείς πιστεύαμε ότι είναι δύσκολο. Λέγαμε οκ, δύσκολο, προσέχουμε, αλλά στην πράξη… Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε τόσο δύσκολο. Αυτοί που το περνάνε ελαφριά ή οι ασυμπτωματικοί είναι πάρα πολύ τυχεροί. Αυτούς που τους ρίχνει, δεν μπορώ να σας περιγράψω, δηλαδή μακάρι να πατούσαμε ένα κουμπί και να μην ξανά αρρώσταινε άλλος άνθρωπος από αυτό το πράγμα».

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου η Φαίη Σκορδά ανέφερε μέσα από το Πρω1νό πως τελικά και η Κρίστη Καθάργια χρειάστηκε να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο.

«Και η σύντροφος του Γιώργου Μαυρίδη μπήκε τελικά στο νοσοκομείο. Η Κρίστη Καθάργια νοσηλεύεται και από ό,τι κατάλαβα βρίσκονται σε ξεχωριστά νοσοκομεία. Ακούσαμε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε δημοσιογράφος της εκπομπής μας στο διάλειμμα και φαινόταν ταλαιπωρημένη. Το μόνο που θέλω να πούμε είναι περαστικά και στους 2» είπε η Φαίη Σκορδά.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share