Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Ομπάμα για Τραμπ: "Αν χρειαστεί θα τον βγάλουν οι πεζοναύτες από τον Λευκό Οίκο"

Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ

20 Νοεμβρίου 2020 13:45
Ομπάμα για Τραμπ:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέχρι και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από ότι φαίνεται θέλει να φύγει το συντομότερο δυνατόν ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν προετοιμάζεται να αναλάβει κάνοντας γνωστό τη σύνθεση του επιτελείου του.

Συγκεκριμένα ο Μπάρακ Ομπάμα, αστειευόμενος, σε διάλογό του με τον παρουσιαστή ο οποίος τον ρώτησε αν υπάρχουν πολλά σημεία εντός του Λευκού Οίκου που θα μπορούσε να κρυφτεί ένας Πλανητάρχης, είπε: «Πιστεύω ότι πάντα έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τους SEALS να τον ξετρυπώσουν».

Ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη του δήλωσε τι θα γίνει αν δεν φύγει από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, όταν ο Τζίμι Κίμελ τον ρώτησε εάν έγραψε ένα τόσο μεγάλο βιβλίο με τα απομνημονεύματά του (ξεπερνά τις 700 σελίδες), μόνο και μόνο για να είναι βέβαιος ότι ο Τραμπ δεν πρόκειται να το διαβάσει ποτέ, ο Ομπάμα απάντησε: «Από ό,τι ακούω, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να είναι 700 σελίδες για να μην τον διαβάσει».

Μεταξύ άλλων, ο παρουσιαστής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπαράκ Ομπάμα, ρωτώντας τον κάτι αδιάκριτο: «Το βράδυ που πιάσατε τον Μπιν Λάντεν, εσείς και η Μισέλ κάνατε έρωτα για να το γιορτάσετε;».

Ατάραχος, ο Ομπάμα απάντησε ότι «υποθέτω ότι η Μισέλ κοιμόταν ήδη όταν γύρισα στο σπίτι. Γιατί, γενικότερα, η αλήθεια είναι ότι εκείνη κοιμόταν όταν εγώ τελείωνα τη δουλειά». Ο Κίμελ όμως επέμεινε, πειράζοντας τον πρώην Πλανητάρχη: «Ελάτε τώρα κύριε Πρόεδρε, δεν χρειάζεται να εφευρίσκετε δικαιολογίες». Και πάλι όμως ο ετοιμόλογος Ομπάμα είχε την τελευταία ατάκα: «Δεν δικαιολογούμαι. Λυπάμαι».

Δείτε την συνέντευξη:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έδιωξε τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών μέσω... Twitter

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter πως καθαιρεί τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA), τον Κρις Κρεμπς, τον οποίο κατηγόρησε πως προσυπέγραψε μια «εξαιρετικά ανακριβή» τοποθέτηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωση τη σύνθεση του επιτελείου του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ αναφερόταν στην ανακοίνωση πολιτειακών και ομοσπονδιακών εκλογικών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» της χώρας, αντικρούοντας τις διαμαρτυρίες της εκστρατείας του περί «τεράστιας» νοθείας σε βάρος του.

Η CISA υπάγεται διοικητικά στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν πολύ ανακριβής, διότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία», ανέφερε ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter. «Κατά συνέπεια, ο Κρις Κρεμπς παύεται από το αξίωμα του διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών, με άμεση ισχύ», συμπλήρωσε στη δεύτερη.

Η διαχείριση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης τοποθέτησε ειδική σήμανση στις αναρτήσεις του Αμερικανού αρχηγού του κράτους, σημειώνοντας πως οι ισχυρισμοί του περί «νοθείας» είναι «αμφισβητούμενοι».

Η επίμαχη ανακοίνωση (12η Νοεμβρίου) αντέκρουε καταγγελίες της ομάδας του Τραμπ, τονίζοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως δεν υπάρχει «καμιά απόδειξη» ότι χάθηκαν ή ότι αλλοιώθηκαν ψηφοδέλτια, ή ότι υπήρξε πειρατεία συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν στην καταμέτρηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share