Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Έρευνα: Τα σούπερ μάρκετ είναι η μεγαλύτερη εστία μετάδοσης του ιού

Αναλυτικά όσα έδειξε η έρευνα

20 Νοεμβρίου 2020 11:41
Κορωνοϊός - Έρευνα: Τα σούπερ μάρκετ είναι η μεγαλύτερη εστία μετάδοσης του ιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την τραγική κατάσταση του κορωνοϊού να γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθημερινά και τον κόσμο να προσπαθεί όσο πιο πολύ να προστατευτεί μία έρευνα προειδοποιεί για ένα μέρος που είναι πιθανό κάποιος να κολλήσει τον ιό. Ακόμη δείτε τι θα γίνει με τα ασταμάτητα μηνύματα που στέλνονται στο 13033.

Συγκεκριμένα τα σούπερ μάρκετ είναι το μέρος όπου είναι πιο πιθανό να κολλήσεις κορωνοϊό, υποστηρίζουν νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) τα σούπερ μάρκετ αποτελούν την νούμερο 1 εστία μετάδοσης της Covid-19.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι 128.808 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μεταξύ 9 και 15 Νοεμβρίου. Όλοι αυτοί ανέφεραν τους 9.789 πιο συχνούς χώρους που είχαν επισκεφτεί, σύμφωνα με τη βρετανική Independent. Η τοποθεσία όπου πήγαιναν πιο συχνά ήταν τα σούπερ μάρκετ και ακολουθούσαν τα Γυμνάσια, τα δημοτικά και τα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψαν τα εξής ποσοστά για τα μέρη που επισκέπτονταν:

  • Σούπερ μάρκετ- 18.3%
  • Γυμνάσια - 12.7%
  • Δημοτικά σχολεία - 10.1%
  • Νοσοκομεία - 3.6%
  • Ξενοδοχεία - 1.5%
  • Πανεπιστήμια - 1.4%
  • Γυμναστήρια - 1.1%
  • Εστιατόρια ή καφέ - 1.0%

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στη δημοσιότητα την ώρα ενός δεύτερου lockdown στη χώρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Τα αυστηρά μέτρα έχει ανακοινωθεί πως θα ισχύουν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου τουλάχιστον, ωστόσο δεν αποκλείεται μια παράτασή τους.

Παράταση του lockdown! «Βόμβα» Στέλιου Πέτσα

Στην παραδοχή ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως αυτό έγινε εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Ο κ. Πέτσας είπε πως «δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1 Δεκεμβρίου αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στο Δεκέμβριο».

Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share