Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Ότι και αν κάνετε μόλις δείτε αυτό το email μην το ανοίξετε

Μεγάλη απάτη

20 Νοεμβρίου 2020 11:08
Προσοχή! Ότι και αν κάνετε μόλις δείτε αυτό το email μην το ανοίξετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία νέα ηλεκτρονική απάτη έκανε την εμφάνιση της σε ορισμένων τα email με τα ΕΛΤΑ να προειδοποιούν τον κόσμο να μην το ανοίξουν σε καμία περίπτωση. Επίσης δείτε άλλη μία μεγάλη απάτη που έγινε από τράπεζα σε ATM.

Συγκεκριμένα ένα email με τα ΕΛΤΑ να είναι ο υποθετικός αποστολέας και αντικείμενο την παράδοση δέματος, έλαβαν αρκετοί διαδικτυακοί χρήστες. Σε αυτό, αναφέρεται ότι δεν είναι δυνατή η παράδοση του δέματος επειδή δεν έχει καταβληθεί δασμός 2,10 ευρώ, ενώ υπάρχει και εσωτερικός σύνδεσμος (link), που καλείται ο χρήστης να πατήσει, ώστε να πληρώσει το μικρό αυτό ποσό.

Για να γίνουν μάλιστα πιο πειστικοί, οι διαδικτυακοί απατεώνες τονίζουν ότι αν δεν παραληφθεί μέσα σε 30 ημέρες το δέμα τότε θα πρέπει να τους καταβληθεί αποζημίωση 0,49 ευρώ. Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, τα ΕΛΤΑ ζητούν από τους πολίτες να μην ανοίγουν καθόλου το συγκεκριμένο email και να το διαγράψουν άμεσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Δείτε το email-απάτη:

Συναγερμός: Αυτό το μήνυμα - «βόμβα» θα καταστρέψει το κινητό σου αν το λάβεις!

Ένα μήνυμα βόμβα κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό μέσω WhatsApp, το οποίο «κρασάρει» το κινητό όποιου κάνει το μοιραίο λάθος να το ανοίξει.

Γιατί μπορεί να φαίνεται αθώο, ωστόσο σύμφωνα με χρήστες του Reddit που την «πάτησαν», η κατάσταση του κινητού τους είναι μέχρι και μη αναστρέψιμη!

Το μήνυμα αποκλείει την πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του smartphone κινητού σας είτε έχετε λογισμικό Android, είτε iOS.

Γιατί μπορεί να αναφέρει το… αθώο: «Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον», και να συνοδεύεται από emoji που κλαίει από τα γέλια, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Neowin», «κρύβει» χιλιάδες αόρατους χαρακτήρες που «θα καταστρέψουν το τηλέφωνό σας», αναλαμβάνοντας τον έλεγχό του.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να πατήσετε πάνω στο μήνυμα και το κινητό σας θα κολλήσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση…

Μεγάλη προσοχή και σ' αυτό: *#5005*7672#: Πατήστε αυτό τον συνδυασμό στο κινητό και θα πάθετε-σοκ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share