Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτη η κατάσταση στις ΜΕΘ: "Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις κ. Γιώργο"

Τραγικές εικόνες

20 Νοεμβρίου 2020 10:20
Απίστευτη η κατάσταση στις ΜΕΘ:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπάει την Ελλάδα αφήνοντας πίσω αρκετά κρούσματα τα οποία είναι σε αρκετή σοβαρή κατάσταση σύμφωνα και με τα λεγόμενα των γιατρών. Επίσης συναγερμός έχει σημάνει στον "Ευαγγελισμό" όπου εντοπίστηκαν έντεκα νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα σοκ και θλίψη προκαλούν οι εικόνες που έρχονται μέσα από τις ΜΕΘ των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα. Η διασπορά του κορωνοϊού είναι μεγάλη, οι ασθενείς δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή και οι γιατροί παλεύουν να τους ανακουφίσουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ βρέθηκε στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας. «Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις. Μπράβο, μπράβο, μπράβο κύριε Γιώργο. Χαλάρωσε τώρα», ακούγεται να λέει ένας γιατρός σε έναν ασθενή. Οι γιατροί πλέον γίνονται οι μοναδικοί άνθρωποι που βλέπουν οι ασθενείς.

Ο κ. Γιώργος ήταν σε καταστολή και όταν ανοίγει τα μάτια του και οι γιατροί σπεύδουν να τον βοηθήσουν. «Όσο πιο πολύ βοηθήσεις τον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βγάλουμε τον σωλήνα. Εντάξει; Δεν θέλω να πιέζεσαι», του λέει ο γιατρός.

«Δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Είναι τρομαγμένοι. Το πρώτο πράγμα που κάνεις. Να εξηγήσεις τοποθεσία, το μέρος, τον χρόνο, τη μέρα και γιατί ήρθαν εδώ», εξηγεί μια υγειονομικός.

«Δυστυχώς κάθε φορά που εκκενώνεται μια κλίνη ΜΕΘ, δυστυχώς, δεν γεμίζει την επόμενη μέρα, δεν γεμίζει την επόμενη ώρα, γεμίζει το επόμενο λεπτό», λέει άλλη υγειονομικός.

«Έχουμε αγχωθεί, βλέποντας νέες ηλικίες να καταλήγουν στην εντατική, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, αθλητικοί με έναν πολύ καλό τρόπο ζωής και μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις για το πόσο μπορεί να κινδυνεύσει κάποιος», υπογραμμίζει η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ασκληπιείου Βούλας Μαντώ Σπυρέλου.

Δείτε το βίντεο:

Πέτσας: " Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια"

Για την απόφαση επίταξης δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα».

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας, ανέφερε πως: «Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη», προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και 10 ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε πως έχουν ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, και πως υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές.

Ενώ πρόσθεσε: «Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

Τι θα γίνει με ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη σε αυτές

Θα είναι απλές κλίνες για Covid-19, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία.

«Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share